; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dr quinn s

„Doctor Quinn”: Ce mai fac astăzi actorii din rolurile principale

15 June 2021

Din 7 iunie, TVR 2 difuzează „Doctor Quinn', un serial adorat de public la mijlocul anilor ’90. Povestea doctoriței Michaela Quinn (Jane Seymour) și a prietenului ei Byron Sully (Joe Lando), apărătorul indienilor, a ajuns rapid la inima publicului.

Plasată în Colorado, în Vestul sălbatic, din 1867 până în 1873, povestea era concentrată în jurul sufletistei doctorițe Michaela Quinn (Jane Seymour). Aceasta renunța la confortul oferit de bogata sa familie din Boston pentru a profesa medicina (la fel ca tatăl ei) într-un orășel din Colorado Springs.

O poveste despre o profesionistă curajoasă, care se luptă să-și salveze pacienții într-o lume ostilă și periculoasă, adică o istorie aflată nu prea departe de tonul filmelor și serialelor hollywoodiene de azi. Pe lângă cazurile dificile pe care le tratează, ea devine mama adoptivă a celor trei copii rămași orfani, Matthew (Chad Allen), Colleen (Jessica Bowman) şi Brian (Shawn Toovey), ai moașei Charlotte Cooper (Diane Ladd). Singurul ajutor pe care se poate baza este Byron Sully (Joe Lando), apărătorul indienilor cheyenne, cu care se împrietenește.

 

„Doctor Quinn', culisele unui succes neașteptat

Primul pas a fost un episod pilot lansat de CBS, menit să testeze reacția publicului. Telespectatorii au reacționat cu entuziasm, iar serialul „Doctor Quinn' a fost difuzat timp de șase sezoane și 150 de episoade, în peste o sută de țări. Printre secretele succesului serialului, cea mai longevivă producție de până atunci cu o femeie în rolul principal, a fost și faptul că „a descris condiția umană în toate felurile posibile', așa cum spunea Jane Seymour.

La momentul distribuirii ei, actrița era deja foarte apreciată. Apăruse în excelentul serial britanic „Linia maritimă Onedin' / „The Onedin Line', lansat în 1971 (și difuzat cu mare succes și în România). Rolul misterioasei Solitaire din filmul Bond „Pe cine nu lași să moară' / „Live and Let Die' (1973) o transformase însă în vedetă, iar cel al intangibilei dive Elise McKenna din „Undeva, cândva' / „Somewhere in Time' (1980), cu Christopher Reeve și Christopher Plummer, avea să devină emblematic pentru cariera ei.

Și totuși, rolul care a apropiat-o cel mai mult de public a fost al acestei perseverente doctorițe. „Dr. Quinn este unul dintre rolurile cu care mă mândresc cel mai mult', avea să declare Jane Seymour despre serialul care i-a adus un Glob de Aur (în 1996) și alte trei nominalizări, dar și două nominalizări la Emmy.

Totuși, actrița l-a acceptat din disperare. La sfatul soțului său de atunci, managerul David Flynn, făcuse o investiție riscantă și pierduse 9 milioane de dolari. Ea i-a spus agentului său că va accepta orice proiect ca să nu-și piardă casa și ca să își protejeze cei doi copii mici, așa că, la douăsprezece ore după ce a citit scenariul la „Dr. Quinn', la șase dimineața, era pe platouri și începuse să filmeze.

 

Ce mai face azi „familia' lui dr. Quinn

 

Jane Seymour are 70 de ani și e într-o formă excelentă. Anul trecut a fost nominalizată la premiile SAG pentru rolul din serialul Netflix „Metoda Kominsky' (împreună cu toată distribuția). Ea urmează să joace într-un serial nou, „Harry Wild', un thriller cu opt episoade creat de David Logan. Jane Seymour va interpreta o profesoară de engleză pensionată, care își descoperă talentul de investigator și se amestecă în cazurile la care lucrează fiul ei, detectiv.

 

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

 

A post shared by Ana Beatriz Cholo (@anaperiodista)

Pentru Joe Lando (azi în vârstă de 59 de ani), rolul lui Byron Sully din „Doctor Quinn' rămâne apogeul carierei, care i-a adus și nenumărate admiratoare. În 1993, revista People l-a numit „unul dintre cei mai atrăgători bărbați din lume'. Joe Lando și-a reluat rolul în cele două lungmetraje care au continuat acțiunea serialului: „Doctor Quinn' (1999) și „Dr. Quinn: Povestea continuă' (2001). Cel mai nou film al lui e comedia „Ghici cine mai vine la cină' (2020), în care a jucat și Jane Seymour.

Chad Allen (47 de ani), interpretul lui Matthew Cooper, cel mai mare dintre copiii adoptați de dr. Quinn, a acceptat rolul ca să câștige bani pentru facultate, dar nu a crezut că serialul va dura atât. Devenit un idol al adolescenților în anii ’80, el a declarat că e interesat și de alte proiecte legate de „Doctor Quinn', dar nu a mai revenit în cele două filme. A mai apărut în seriale ca „Minți criminale' sau „Cu sânge rece', dar în 2015 a renunțat la actorie și s-a apucat să profeseze psihologia, în care tocmai își luase licența.

 

Chad Allen

Chad Allen

Shawn Toovey, interpretul micului Brian Cooper, are azi 38 de ani. După cele două lungmetraje, în care s-a reîntâlnit cu Jane Seymour și Joe Lando, s-a retras și el.

 

 

Jessica Bowman, a doua actriță care a jucat-o pe Colleen Cooper, fiica lui dr. Quinn, are acum 41 de ani. Ea a reluat rolul lui Colleen în lungmetrajul din 2001. În același an a jucat cu Lily Sobieski și cu regretatul Paul Walker în „Glumă mortală', iar în 2002 a apărut în „Călătorie periculoasă', cu Jean Claude Van Damme.

 

 

De-a lungul timpului, serialul „Dr. Quinn' au avut multe vedete ca invitați speciali. Printre acestea s-au numărat David Carradine, Willie Nelson sau celebrii Johnny Cash și soția lui, June Carter Cash (care sunt prieteni de familie cu Jane Seymour și nașii fiului ei, Johnny). De asemenea, Diane Ladd, Kristin Davis, Joseph Gordon-Levitt sau Casper Van Dien au avut mici roluri în „Doctor Quinn', un serial care le mai creează și azi nostalgii fanilor.

 

Jane
 Vezi galeria foto >

sursa foto: EPA, Hepta, Facebook

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare