In spatele stereotipului de „ghicitoare” – pe care multi i-l asociaza, simplist, lui Carmen Harra – se afla o femeie cu o poveste de viata complexa.
In spatele stereotipului de „ghicitoare” – pe care multi i-l asociaza, simplist, lui Carmen Harra – se afla o femeie cu o poveste de viata complexa.
Caderea Zidului Berlinului, descoperirea apei pe Marte, moartea Maicii Teresa, mariajul nereusit al lui Brad Pitt cu Jennifer Aniston. Carmen Harra le-a prezis pe toate si a avut dreptate. Celebra peste Ocean datorita abilitatilor de prezice viitorul cu o rata de succes de 93%, Carmen a intrat si in atentia romanilor anul trecut, cand Catalin Maruta o invita la „Happy Hour”. Acum, vizionara Carmen are emisiune la Pro TV si interpreteaza destinele celebritatilor invitate. Si multe vedete i-au batut la usa camerei de hotel cat a stat la noi in tara: „Bineinteles ca nu o sa le mentionez numele! Dar pot sa spun multi dintre ei au folosit chiar si peruci, ca sa nu fie recunoscuti, pentru ca se temeau ca vor fi urmariti de paparazzi!”, spune ea.
Propriul ei destin este un exemplu de vis american implinit. Fugita dintr-o tara comunista in anii ’80, Carmen Muresan a devenit Carmen Harra in SUA, unde a intemeiat un brand de succes. Si totul a inceput la Bistrita (Transilvania), cand Carmen avea cinci ani.
A fost odata…
O experienta de moarte clinica, dupa o cadere in raul Somes a schimbat-o profund: „Am avut imaginea luminoasa a unei lumi paralele”, povesteste Carmen, care de atunci nu mai inoata sub apa („am ramas cu teama ca atunci cand ma aflu sub apa ajung pe lumea cealalta”). Dupa aceasta intamplare, Carmen spune ca si-a accentuat abilitatea de a vedea dincolo de lumea fizica. Si cat a locuit in tara noastra facea predictii oamenilor din jur, care o rugau. La inceputul anilor ’80, cand lucra la Teatrul Tanase, a prezis moartea lui Ceausescu („il vedeam mort si vedeam foarte multa zapada in jur. Pe atunci nimeni nu ma credea”) si i-a spus lui Emil Constantinescu ca va ajunge presedinte.
Pe plaiuri americane
I-a fost greu la ineput sa se adapteze peste hotare: „nu ma puteam obisnui cu viata de acolo. Diferenta dintre dictatura ceausista si ceea ce se intampla in America era diferenta dintre cer si pamant! In SUA m-a frapat si dimensiunea lucrurilor! Ganditi-va cum a fost trecerea de la doua benzi pe strada, la sase benzi”, isi aminteste Carmen. Dupa incercarea esuata de a face senzatie in muzica, in anii ’90 si-a infiintat un cabinet la New York si de atunci s-a instalat „confortabil” in aceasta noua profesie. „Acum primesc in fiecare zi aproape 1.000 de mail-uri din toata lumea. Am doi asistenti care ma ajuta sa raspund la mail-uri, pentru ca singura nu m-as descurca”, spune Carmen.
de Monica Popescu