; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dl. Guvernator Mihaiu

27 April 2009

“A pierdut functia, dar a pastrat titlul”, zice teaser-ul de pe Realitatea TV despre noul show al lui Liviu Mihaiu. In realitate, jurnalistul va fi si “Guvernator” la Realitatea, si salvator al Deltei Dunarii, asigurandu-ne ca le poate face pe amandoua la fel de bine. Doar a jucat la Manchester United! (Aveti putintica rabdare si veti vedea).

Ce este “Guvernatorul”?
E un coolture pub(lique) à la roumain, à la Catavencu. Are tot ce-ti trebuie ca sa nu mai injuri televiziunea inainte de culcare, ca sa te asezi in pat altfel masat pe creier decat dupa o “palavrajeala” politica; nu este un talkshow, este un “spicy” showtalk despre civilizatia romaneasca, este un atlas de kitschcologie urbana si rurala. Este guvernarea unui balamuc in cheie satirica, a unei Realitati interpretate detasat si hohotit pe-alocuri. M-a bantuit intotdeauna inconfortabil rolul de justitiar morganatic, apocaliptic, de alegeri, de care, sincer sa fiu, m-am cam plictisit si nici nu ma reprezinta in splendoarea preocuparilor mele. Si nici nu face bine la inima, minte si literatura. Eu fac televiziune ca s-o fac de ras, ca sa parafrazez o spusa celebra a lui Eugen Ionesco.

De la guvernator al Deltei Dunarii ai ajuns “Guvernator” la Realitatea TV. E un pas inainte?
Din punctul de vedere al televiziunii Realitatea, da, este un pas inainte! A ma intoarce la ceea ce fac de 20 de ani si a continua munca de ecologist in slujba Deltei este foarte reconfortant pentru mine. Si, pun pariu, si pentru public!

De ce ai ales tocmai acest nume pentru noua ta emisiune, dincolo de legatura cu postul pe care l-ai ocupat pana in februarie?
Dar observ ca nu va place titlul!?! E putin egocentrat, e-adevarat, dar vorba lui Mada si Mery, producatoarele (n.r. – Madalina Radulescu si Anamaria Lembrau): “Pai, tu asa esti!”… Lasa, ca e emisiune buna!

Ce procent vor ocupa subiectele politice la “Guvernatorul”?
Politica nu e o pasiune reala pentru mine. La emisiunea de la TVR 1, “Intre bine si rau”, politica a ocupat mai putin de 30% dintre subiecte. Noi, toti, ne-am saturat de politica! E prea mult! Oamenii au alte aspiratii: isi fac case mari cu balcoane fara usa, se duc la Inviere cu walkman-ul pe urechi, merg la inmormantare sa vada daca e de luat ceva, vor sa-si faca poze la New York cu masini straine, se pozeaza cu sicriele personalitatilor. Si nu doare!!

interviu de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare