; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Distractis, dependenti de comedie

Distractis revine la TVR cu „Dependenţi de comedie”

06 May 2013

Cu sloganul „râsul nu vindecă, dar creează dependenţi', Distractis Show revine la TVR 1, din 6 mai, în fiecare luni, TVR HD şi tvrplus.ro cu un nou serial – „Dependenţi de comedie'.

Emisiunea va fi prezentată ca o şedinţă de terapie a unui grup de dependenţi de comedie. După tipicul acestor şedinţe, fiecare participant îşi va prezenta problema care îl aduce în grup şi o va discuta cu cei patru participanţi.

Prezentările personajelor vor fi ilustrate cu miniscenete, interviuri, parodii muzicale, cinematografice sau teatrale care îmbină umorul elegant, spontan, improvizat, cu satira politică sau cu episoade din istoria neromanţată a prostiei universale.

Grupul de terapie are o distribuţie mixtă: reprezentanţi ai celor două sexe, invitaţi permanenţi, dar şi episodici.

În platou, „dependenţii' stau pe scaune, în cerc, ilustrând clişeul terapiilor de grup din filmele americane. Moderatorul Silviu Petcu intră în vorbă cu primul dependent, Piţipoanca Alma Căldare, cea care aduce în atenţie primul caz al emisiunii. Pe lângă aceştia, din grupul prezent la terapie mai fac parte Pensionarul nebun – Florin Constantin şi Minciunicovschi – interpretat de Cătălin Mireuţă.

Piţipoanca îşi prezintă, la prima ediţie a Dependenţilor de comedie, povestea: telespectatorii se vor întâlni cu un fermier care face agroturism şi aşteaptă invitaţi de Paşti. El a lansat programul „Trăieşte Paştele la ţară'. Clienţii lui la fermă sunt membrii unei familii de la oraş. Problema e că aici se trezesc puşi la muncă de fermier, ca într-un reality-show prost. În ograda gospodarului – cu unelte, paie, saci, butoaie, un coteţ de găini, un ţarc pentru animale – aterizează familia de la oraş cu valize, ţoale, fiţe. În distribuţie îi veţi recunoaşte pe fermierul Cristi Greţcu, nevasta fermierului – Simona Stoicescu, Oaspetele de la oraş – Dan Rădulescu, soţia oaspetelui (piţipoanca)– Alma Căldare şi Grăjdarul, interpretat de Fakiru.

Al doilea dependent (Minciunicovschi) îşi expune şi el angoasa. Este legată de ce mănâncă oamenii; nu de puţine ori, se mănâncă între ei… Şi tot la Distractis Show – Dependenţi de comedie, moderatorul Silviu Petcu anunţă un material surpriză, filmat la reşedinţa oficială a preşedintelui Traian Băsescu.

Cel de-al treilea dependent (pensionarul) vine şi el cu subiectul care-l preocupă. Este problema preţului cărnii de miel, subiectul fiind discutat pe larg, în interviul „Mielul Prieteniei'.

Emisiunea nu se putea încheia fără un clip muzical – Schengen Style, la care îşi dau concursul personajele Angela Merkel (Florin Constantin), Traian Băsescu (Dan Rădulescu), Ion Iliescu (Cristi Greţcu), Victor Ponta (Doru Pârcălabu), care cântă împreună cu Gyuri Pascu.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare