Homepage  / Cinema

Disney a anunțat data de lansare a filmului „Frozen III”. Primele două pelicule din franciză au înregistrat încasări record

Disney a anunțat data de lansare a filmului „Frozen III”. Primele două pelicule din franciză au înregistrat încasări record
12

de Cristina Țapu,

Vești bune pentru fanii universului Disney din „Frozen!” Disney a anunțat că al treilea film din populara franciză „Regatul de gheață/Frozen” va fi lansat în cinematografe, însă cinefilii mai au de așteptat destul de mult timp până la acel moment. Iată ce știm până la ora actuală despre proiect!Lansat în 2013, primul film, inspirat de un basm al lui Andersen, a urmărit aventurile Annei în încercarea de a-și găsi sora, Elsa, care se confrunta cu dificultatea de a-și controla puterile magice ce îi permiteau să creeze gheață și zăpadă.

Disney a anunțat data de lansare a filmului „Frozen III”

Premiat cu Oscarul pentru cel mai bun film de animație în 2014, primul film a inspirat deja o continuare lansată în 2019. În această a doua parte, viața de zi cu zi a Elsei este perturbată când cele patru elemente – pământ, apă, foc și aer – amenință să distrugă orașul.

În noiembrie 2023, șeful Disney, Bob Iger, a anunțat că studiourile lucrează deja la a treia și a patra parte a francizei „Frozen”. Potrivit publicației americane Variety, compozitorii Kristen Anderson-Lopez și Robert Lopez, care au creat melodiile de succes pentru primele filme, vor compune muzica și pentru aceste două noi părți. Disney a anunțat că Frozen III va fi lansat în cinematografe în data de 24 noiembrie 2027, așadar fanii francizei mai au de așteptat.

FrozenIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Primul film „Frozen”, lansat în 2013, este inspirat de basmul „Crăiasa Zăpezii” al lui Hans Christian Andersen. Povestea urmărește călătoria tinerei Anna, care pornește într-o aventură periculoasă pentru a-și găsi sora, Elsa.

Elsa, regina cu puteri magice ce îi permit să controleze gheața și zăpada, este copleșită de abilitatea sa necontrolată, care amenință să distrugă regatul. Pe parcurs, Anna este ajutată de prieteni loiali, precum Kristoff, un vânător, renul său Sven și simpaticul om de zăpadă Olaf, în încercarea de a o aduce pe Elsa acasă și de a restabili armonia.

„Frozen” a fost un fenomen cultural și financiar, încasând peste 1,2 miliarde de dolari la nivel global și devenind unul dintre cele mai profitabile filme de animație din toate timpurile.

„Frozen I” și „Frozen II”, încasări fabuloase la box office

După succesul răsunător al primului film, Disney a lansat în 2019 mult așteptata continuare, „Frozen II”. Acest al doilea capitol explorează originea puterilor Elsei și dezvăluie mai multe despre trecutul familiei regale din Arendelle.

Într-o poveste captivantă, Elsa, Anna și prietenii lor pleacă într-o călătorie în necunoscut, unde descoperă secretele străvechi ale regatului și confruntă pericole care amenință stabilitatea lumii lor. În plus, cele patru elemente – pământ, apă, foc și aer – joacă un rol esențial în intrigă, aducând noi provocări pentru eroii noștri.

„Frozen II” a fost la rândul său un succes uriaș, depășind așteptările și stabilind noi recorduri de box office. Încasările globale au depășit 1,4 miliarde de dolari, confirmând că franciza „Frozen” este un adevărat fenomen global.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton