; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

International Networks

Din iunie, Discovery Channel va difuza seria originală „Mega aeroportul”

19 May 2015

Discovery Channel și Fraport AG, compania care deține și administrează Aeroportul Internațional Frankfurt, prezintă o nouă serie originală, „Mega aeroportul', care prezintă culisele unuia dintre cele mai mari și mai complexe aeroporturi din lume – Aeroportul Internațional Frankfurt (FRA), din Germania.

De la prezentarea sistemelor de control pentru traficul aerian și gestionarea fluxului de pasageri, până la întreținerea tehnică a aeronavelor și securitatea aeroportului, emisiunea nu omite niciun detaliu când trebuie să exploreze procese legate de operațiunile zilnice, cheltuielile de întreținere și dezvoltarea permanentă a FRA, un centru internațional vital pentru industria mondială a transporturilor aeriene.

[Not a valid template]

Aeroportul Frankfurt a primit peste 58 de milioane de pasageri și a înregistrat aproximativ 473,000 de decolări și aterizări numai în 2013.

Cu ajutorul graficii pe computer, pătrundem în creierul unui pilot în momentul când aterizează, manevrând avionul în condiții de vânt puternic. Celulele din lobii lui temporali se activează de 200 de ori pe secundă, deoarece profesionistul calculează care e cea mai bună variantă prin care poate aduce la sol un avion de 200 de tone, într-un echilibru perfect.

În timp ce o echipă de tehnicieni acționează rapid ca să înlocuiască motorul unui avion Airbus A380 Superjumbo, sunt prezentate cele 20,000 de piese individuale care alcătuiesc aceste mașinării gigantice. Un A380 rămas la sol costă compania aeriană până la un milion de dolari pe zi, astfel încât tehnicienii lucrează non-stop pe timpul nopții, în mai multe ture, ca să ducă la bun sfârșit această misiune de înaltă precizie.

Mulți oameni știu cum este să fii pasagerul unui avion, dar noi aducem acum la viață povești fascinante, pe care telespectatorii nu le cunosc la fel de bine, indiferent că vorbim despre tehnicienii aeroportului, echipele care se ocupă de bagaje, controlorii de trafic aerian, serviciile de securitate, inginerii sau oricare dintre ceilalți angajați, implicați în întreținerea și susținerea mecanismelor complexe care pun și mențin în funcțiune un aeroport important. Personalul și echipajele de zbor de pe Aeroportul Frankfurt ne-au oferit locația perfectă în care să urmărim aceste povești și au fost pentru noi niște parteneri extraordinari în dezvoltarea acestei serii,' a declarat Brach, producătorul executiv pentru Discovery Networks International.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare