; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Duminica asta, Discovery Channel îl omagiază pe Neil Armstrong

09 September 2012

În urmă cu 43 de ani, pe 20 iulie 1969, astronautul american Neil Armstrong avea să schimbe pentru totdeauna istoria omenirii, fiind primul om care a păşit pe Lună. În semn de omagiu pentru întreaga sa viaţa, Discovery Channel va difuza duminică, 9 septembrie, începând cu ora 10:00 trei programe despre poveştile celor care au făcut posibilă misiunea astronautului american şi despre tehnologia folosită pentru a crea racheta Apollo 11. În plus, veţi avea ocazia să urmăriţi imagini de la ultima apariţie publică a lui Neil Armstrong, dar şi interviuri cu colegii săi de echipaj, Buzz Aldrin şi Michael Collins.

Descrierile programelor:

Cum a fost cucerită Luna – Modulul lunar  – duminică, 9 septembrie, de la ora 10:00

La câteva decenii bune după ce omul a făcut primii paşi pe Lună, ideea de a ajunge acolo încă rămâne metafora care descrie o călătorie imposibilă. Totuşi, pe parcursul a opt ani, peste 400 000 de americani şi-au unit eforturile şi au obţinut una dintre cele mai măreţe realizări ale spiritului explorator uman: oamenii au aselenizat cu succes, apoi s-au întors în siguranţă pe Pământ. Însă în timp ce astronauţii care au păşit pe Lună au devenit celebri în toată lumea, bărbaţii şi femeile care au creat maşinăriile datorită cărora a reuşit acel salt uriaş pentru omenire' au fost în mare parte uitaţi. În acest episod, Discovery Channel vă face cunoştinţă cu echipa care a creat proiectul Grumman, care îşi propunea să construiască singura navă spaţială adevărată a omenirii: modulul lunar.

Cum a fost cucerită Luna – Rover-ul lunar – duminică, 9 septembrie, de la ora 11:00

Acest episod se concentrează pe proiectarea şi perfecţionarea vehiculului selenar numit Rover', care a fost transportat pe Lună de misiunile din clasa Apollo J. Urmăriţi cum arată acest vehicul de explorare a spaţiului cosmic proiectat astfel încât să se poată deplasa pe suprafaţa Lunii.

Cele mai importante misiuni ale NASA – Prieteni şi rivali – duminică, 9 septembrie, de la ora 12:00
Pentru proiectul Gemini, o nouă generaţie de astronauţi soseşte la NASA. Misiunea lor este să testeze toate procedurile necesare pentru a aduce oameni pe Lună şi înapoi pe Pământ, în condiţii de deplină siguranţă. Fiecare misiune Gemini lansează câte doi oameni în spaţiu şi astfel se produc câteva dintre cele mai importante momente ale NASA: ieşirea în spaţiu a lui Ed White sau prima întâlnire orbitală dintre Gemini 6 şi 7.

Cele mai importante misiuni ale NASA – Vulturul' a aterizat – duminică, 9 septembrie, de la ora 13:00
Programul Apollo îşi propune să obţină premiul suprem al cursei spaţiale, aducând oameni pe Lună, dar în capsula presurizată a lui Apollo 1 izbucneşte un incendiu soldat cu moartea lui Gus Grissom, Ed White şi Roger Chaffee. Astronauţii şi inginerii NASA au transformat însă tragedia în triumf o dată cu prima lansare a formidabilei rachete Saturn V cu echipaj uman: pentru prima dată, trei astronauţi urcau în spaţiul cosmic. După alte două misiuni, NASA era gata să aducă omul pe Lună, într-un test suprem al viziunii Americii asupra călătoriilor spaţiale.

Un pas uriaş: în amintirea lui Neil Armstrong – duminică, 9 septembrie, de la ora 14:00

Programul prezintă imagini de la ultima apariţie publică a lui Neil Armstrong, dar şi interviuri cu colegii săi de echipaj, Buzz Aldrin şi Michael Collins. Având acces special la arhivele misiunii Apollo 11, telespectatorii sunt invitaţi să parcurgă traseul complet al călătoriei – de la primele antrenamente ale astronauţilor până la aselenizare şi explorarea Lunii, apoi întoarcerea lor pe Pământ. Un material special care oferă detalii definitorii legate de moştenirea pe care ne-au lăsat-o misiunea Apollo 11 şi primul om care a păşit pe Lună.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare