; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

EXPLORĂM COSMOSUL

Discovery Channel a lansat seria documentară „Explorăm Cosmosul”

09 February 2015

De la secretele găurilor negre până la lumile extraterestre, seria „Explorăm Cosmosul' apelează la imagini uluitoare de grafică pe computer ca să ne prezinte planete, sateliți naturali, găuri negre, stele și galaxii întregi, dezvăluindu-le strat cu strat, pentru a descifra mistere care învăluie originea lor și destinul întregului Univers.

Există forme de viață dincolo de suprafața lui Marte?

Ce se întâmplă când pătrunzi într-o 'gaură de vierme'?

Ce se află în centrul Soarelui?

Și cum au contribuit asteroizii la modelarea sistemului nostru solar?

EXPLORĂM COSMOSUL

Seria își propune să exploreze aceste mistere și multe altele, secționând roci spațiale, decojind suprafața planetelor și demontând stele din galaxiile lor, pentru a ne dezvălui secrete bine ascunse de șase minuni spațiale: Soarele, găurile negre, asteroizii, planeta Marte, cometele și diverse alte lumi extraterestre. Explorând aceste peisaje cosmice unice, ne întâlnim față în față cu cei a căror misiune este să le înțeleagă cât mai bine: cercetătorii care derulează misiuni îndrăznețe pentru a găsi răspunsurile mai multor întrebări dificile.

Aflăm astfel cum pot oamenii de știință să se folosească de dunele de nisip ca să prognozeze fenomene meteo de pe Marte, cum au creat inginerii un robot spațial care sondează un asteroid și aduce mostre din el pe Pământ sau cum au descoperit astronomii că într-o bună zi galaxia noastră se va ciocni de cea învecinată.

Programul prezintă lumi pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum, iar secvențele uimitoare de grafică și animație pe computer ne ajută să vedem totul în secțiune, dezvăluind peisaje extraterestre cu peșteri fragile de lavă, mări agitate de plasmă, mine cosmice de platină și chiar o gaură neagră, înfometată, aflată în centrul galaxiei noastre. Mai mult, aflăm că toate aceste minuni cosmice joacă un rol surprinzător în definirea locului nostru în Univers.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare