; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Joby Ogwyn

Discovery Channel a anulat saltul lui Joby Ogwyn de pe Everest

23 April 2014

Discovery Channel a anulat transmisia în direct a saltului de pe vârful Muntelui Everest, programul special care urma să fie difuzat pe 11 mai, după ce 13 șerpași au murit într-o avalanșă, scrie thewire.com.

Dată fiind tragedia copleșitoare de pe Muntele Everest și din respect pentru familiile celor decedați, Discovery Channel nu va merge mai departe cu Everest Jump live. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către întreaga comunitate a șerpașilor', a scris rețeaua Discovery pe site-ul său.

Joby Ogwyn

Joby Ogwyn trebuia să sară de pe Everest într-un costum de zbor (wingsuit) pe 11 mai. În timp ce alpiniștii și echipa de filmare așteptau pe munte undeva mai jos, 25 de șerpași instalau franghiile și eliberau calea pentru membrii expediției. Joby urma să coboare 3.000 de metri cu o viteză de 240 km/h.

Joby Ogwyn nu a fost rănit în avalanșă, dar a spus că echipa sa de șerpași a fost ucisă.

Prima dată când a escaladat Everestul, Joby avea 24 de ani, devenind cel mai tânăr american care a reușit această performanță. În 2008, acesta a stabilit un nou record mondial pentru cea mai rapidă ascensiune a Everestului, ajungând de la baza versantului sudic până în vârf în doar nouă ore și jumătate, în condițiile în care în mod obișnuit traseul durează 3-4 zile. De atunci, el a căutat o metodă extremă de a cuceri acest munte.

Acești oameni au fost sarea pământului', a scris el pe pagina sa de Facebook. Oameni mult mai buni decât mine. Inima mea e frântă', a mai scris Ogwyn.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare