; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dinamo a învins Steaua, duminică, în Ştefan cel Mare

17 October 2010

Deşi a dominat meciul pe aproape întreaga lui durată, Steaua a părăsit stadionul din Ştefan cel Mare învinsă. Bogdan Stancu a deschis scorul pentru stelişti, în minutul 23, însă două penalty-uri corect acordate dinamoviştilor au întors meciul în doar patru minute. Adrian Cristea şi Marius Niculae au înscris de la punctul cu var în minutele 31 şi, respectiv, 35.

Deşi niciuna dintre cele două echipe nu stătea prea bine în clasamentul Ligii I, oficialii lor au insistat că nu forma decide un astfel de derby. Meciul din Ştefan cel Mare a fost difuzat duminică seară, de la 20.30, pe DigiSport.

.

Dinamo se afla abia pe locul şapte şi pierduse ultimele trei partide din Liga I. Mai mult, câinii nu au contat pe Andrei Cristea, golgeterul ultimei ediţii de campionat. Steaua aveacu patru puncte mai mult decât eternii lor rivali, dar şi echipa antrenată de Marius Lăcătuş avea problemele ei. Echipa din Ghencea era deja la cinci puncte de liderul FC Timişoara.

.

Dinamo au cea mai poroasă apărare

În cele 122 de partide disputate între cele mai titrate echipe din România, inaintea meciului de aseară, echipa mai slab clasată (Dinamo, în acest caz) s-a impus de 31 de ori (Steaua de 15, iar Dinamo de 16). 44 de meciuri s-au terminat la egalitate, în vreme ce restul de 45 au mers la echipa mai bine plasată în clasament.

În ultimul deceniu, echipa care stătea mai slab în clasament a câștigat doar 4 dintre cele 20 de dispute. Penultimul exemplu încă îi ustură, probabil, pe stelişti. Dinamoviştii i-au bătut cu 2-0 în returul campionatului trecut.

Până în seara de 17 octombrie, Dinamo a avut cea mai slabă apărare din actuala ediţie de campionat: 21 de goluri primite în doar 10 meciuri. E drept, elevii lui Andone au înscris şi cele mai multe goluri: 25.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare