; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Din trecut ma-ntorc la tine!

02 November 2009

Pelicula “Sotia calatorului in timp” adapteaza un roman tulburator, despre iubirea dintre un calator in timp si femeia care il asteapta o viata intreaga.

Filmul de fata (care este produs de compania lui Brad Pitt) te atrage intr-un univers magic, dar nu este in stare sa te captiveze deplin, concluzia fiind una simpla: daca vreti o poveste de dragoste adevarata, incalcita nevoie mare de calatorii aleatorii in timp, cititi cartea! Mai exact, bestsellerul cu acelasi titlu publicat de Audrey Niffenegger in 2003. Pelicula reuseste sa pastreze integritatea povestii din cartea de debut a scriitoarei, dar esueaza cand vine vorba de adaptarea potrivita a acesteia, iar lipsa de “chimie” a protagonistilor se simte.

Marea iubire descrisa de poveste este cea dintre Clare (Rachel McAdams) si Henry (Eric Bana). Ea l-a cunoscut pe el cand era mica, pe o pajiste din spatele casei parintesti. El este un calator in timp, afectat de o boala genetica incurabila care il transporta – la intamplare – prin trecut, prezent si, mai rar, viitor. Disparitiile lui Henry ii marcheaza viata lui Clare: aceasta este prinsa intr-un carusel de intalniri ciudate cu acesta si se transforma intr-o sotie aflata mereu in asteptare, gata oricand sa-i oblojeasca acestuia ranile capatate in calatoriile temporale.

de Monica Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare