; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Din iulie, serialul Xena Prințesa războinică revine pe micul ecran. Unde îl putem vedea

Din iulie, serialul „Xena: Prințesa războinică” revine pe micul ecran. Unde îl putem vedea

21 June 2021

Serialul american „Xena: Prințesa războinică', în original „Xena: Warrior Princess' (1995–2001), cu Lucy Lawless în rol principal, se alătură, din luna iulie, serialelor clasice difuzate de TNT. Canalul de filme va difuza producția din 5 iulie.

Producția „Xena: Prințesa războinică' urmărește aventurile prințesei titulare (interpretată de Lucy Lawless), care însă nu e vreo delicată îmbrăcată în volănașe roz, ci o curajoasă prințesă războinică cu formidabile abilități de luptă, care a hotărât să lupte de partea binelui. Și poate face asta foarte bine datorită mediului în care se mișcă, serialul fiind plasat într-o epocă semimitologică, în care zeii, oamenii și monștrii încă trăiau cu toții pe același pământ. În aventurile sale, Xena nu este singură, o are întotdeauna alături pe Gabrielle (Renée O’Connor), împreună cu care pornește într-o călătorie prin lumea antică și luptă împotriva unor zei și regi nemiloși.

 Vezi galeria foto >

Serialul a fost creat de Robert Tapert, scenarist, regizor și producător, a fost filmat în Noua Zeelandă și s-a lansat în 1995. Criticii l-au apreciat, la fel și publicul, serialul câștigându-și în timp o serioasă bază de fani. Despre Xena, văzută drept feministă, s-a spus că este un fenomen al culturii pop. Câștigător al unui trofeu Primetime Emmy (pentru compoziție muzicală – Joseph LoDuca) din șase nominalizări, serialul a fost difuzat până în 2001, având șase sezoane și 134 de episoade. „Xena: Prințesa războinică' a început ca un spin-off al serialului „Hercules: The Legendary Journeys', care este difuzat de asemenea de TNT de luni până vineri, dar Xena și-a întrecut predecesorul, din punct de vedere al popularității.

Difuzare

Xena: Prințesa războinică' va putea fi văzută în fiecare zi, de luni până vineri, în jurul prânzului, la TNT. Primele două episoade, vor fi pe post pe 5 iulie, de la ora 13.40, dar din următoarea zi, serialul va fi difuzat de la ora 11.50 până la 15.35, timp în care vom putea vedea patru episoade.

O dată ce ați terminat de văzut „Xena…', TNT difuzează în continuare trei episoade din „Hercule'.

Foto: TNT, Instagram

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare