; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

In dragoste si in razboi_Kanal D 2

Din culisele serialului “În dragoste și în război”

16 November 2015

În dragoste și în război', noul serial turcesc care va debuta vineri, 20 noiembrie, la Kanal D, după ce Un destin la răscuce' va fi ajuns la final, este una dintre cele mai extravagante' producții de televiziune din Turcia. Serialul reconstituie atmosfera Rusiei țariste și a presupus creativitate debordantă din partea scenografilor, stiliștilor vestimentari, hair-stiliștilor, make-up artiștilor, dar și o logistică impecabilă din partea producătorilor.

[Not a valid template]

Filmările au avut loc în Rusia, la Sankt Petersburg. Scenele cu baluri somptuoase au fost filmate la Palatul de Marmură, o adevărată bijuterie a arhitecturii ruse, palatul fiind placat cu mai multe tipuri de marmură și având tavanele poleite cu foiță de aur.

Pentru veridicitatea și autenticitatea scenelor s-au folosit costume din perioada țarului Nicolae al II-lea. Toate costumele, perucile, bijuteriile, încălțămintea și accesoriile au fost aduse din Turcia, cele mai multe dintre acestea fiind create special pentru această producție. Machiajul și coafurile au constituit adevărate opere de artă. A fost vorba de o adevărată desfășurare de forțe, iar filmările au durat chiar și 16 ore pe zi. Doar pentru unul dintre zecile de figuranți machiajul și aranjatul părului a necesitat în jur de 50 de minute, producătorii fiind extrem de atenți la cele mai mici detalii.

Pentru a face față provocărilor unei producții de o asemenea anvergură, producătorii au lucrat cu două echipe extinse, una turcească și una rusească. Una dintre problemele cu care s-a confruntat echipa rusească a fost să găsească, pentru figurație, femei minione și slabe care să încapă în costumele de mărimea S, așa cum au dorit producătorii.

Filmările s-au desfășurat de multe ori în condiții extreme, la -21 de grade, dar actorii au făcut față acestor încercări. A fost teribil, simțeam cum îmi crapă mâinile pe patul puștii, la filmări. Am simțit frigul din plin, în ciuda faptului că eram foarte bine îmbrăcați. Cu iarna rusească nu te joci. Dar am câștigat niște imagini senzaționale', a declarat actorul din rolul principal, Kıvanç Tatlıtuğ.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare