; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Din acest sfârșit de săptămână, începe seria „Duminici secrete”, la Viasat History

Din acest sfârșit de săptămână, începe seria „Duminici secrete”, la Viasat History

09 May 2021

Un nou bloc tematic debutează la Viasat History în această săptămână: „Duminici secrete'. Documentarele vor putea fi văzute în fiecare duminică, de la ora 22.00, începând de duminică, 9 mai.

Seria își propune să exploreze în detaliu cele mai mari secrete din istorie, străbătând timpul și spațiul, în fiecare seară de duminică din luna mai – inclusiv cu premiera „Misterul calului troian”. Din lumea antică a Troiei și până în America anilor 1960, de pe treptele piramidei de la Saqqara și până pe suprafața Lunii, suntem invitați la o peregrinare prin istorie alături de Atila, zis și Biciul lui Dumnezeu, de cavalerii templieri sau Neil Armstrong. Istoricii vor încerca să descifreze misterele și să separe adevărul de fantezie.

Vedeți mai jos toate documentarele programate sub titulatura „Duminici secrete'.

 

„Pe urmele lui Attila, regele hunilor'

Difuzare: duminică, 9 mai

Din 2014, arheologii au tot dezgropat comori dintr-un sit din Kazahstan. Ar putea fi oare dezlegată enigma lui Attila și a hunilor cu ajutorul descoperirilor făcute în acest colț din Asia Centrală?

 

„Povestea secretă a Cavalerilor Templieri'

Difuzare: duminică, 16 mai

Ordinul Cavalerilor Templieri a fost înființat ca un ordin special, religios și militar, în cadrul tradiției medievale cavalerești, dar are o poveste misterioasă, despre ascensiune și decădere. Documentarul urmărește elementele care au conferit celebrilor Cavaleri Templieri o putere uriașă. Ulterior, aceștia au devenit ținta unor acuzații specifice, puse la cale de curtea regală a Franței. Dar au lăsat în urmă o moștenire vizibilă – castele, sate și abații – dar și invizibilă – tradiții longevive, care au susținut supraviețuirea celor care făceau parte din acest ordin.

 

„Misterul calului troian'

Difuzare: duminică, 22 mai

Documentarul german, din 2020, este difuzat în premieră de Viasat History. Și încearcă să găsească un răspuns la întrebarea: dacă mitul calului troian este adevărat sau nu. Noi descoperiri arată că e posibil să fie nevoie să rescriem una dintre cele mai celebre povești din istorie. Ce ne vor spune cărțile de istorie din viitor?

 

„Misterele din Saqqara'

Difuzare: duminică, 30 mai

Misterele Egiptul Antic continuă să ne fascineze și astăzi. Pentru prima dată în ultimii 90 de ani, arheologii din Saqqara deschid și explorează uimitorul mormânt al faraonului Pepi al II-lea.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare