; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Discovery Channel

Din 7 februarie, la Discovery Channel: “Pescarii din Pacific”

04 February 2016

Pescuitul din caiac nu e în niciun caz pentru cei slabi de înger. În adâncul apelor cristaline din Hawaii, erupții vulcanice străvechi au modelat stânci subacvatice abrupte, creând astfel unul dintre cele mai bune locuri de pescuit la mare adâncime din lume. De mai multe secole, generații întregi de localnici au prins aici pești monstruoși, aventurându-se în larg cu canoele lor micuțe, cioplite manual, și pescuind doar cu mâinile goale și o undiță obișnuită. Acum, un grup curajos de bărbați și femei înarmați numai cu caiacele lor reinventează această artă moștenită din vechime și își riscă viața ca să prindă pești care de multe ori depășesc 50 kg. Află totul despre Pescarii din Pacific' începând din 7 februarie, de la ora 20.00, pe Discovery Channel.

PACIFIC WARRIORS

Uneori, o singură captură le poate aduce pescarilor 1.500 de dolari sau chiar mai mult, dar astfel de recompense substanțiale atrag și o concurență pe măsură. Seria îi urmărește pe acești aventurieri curajoși, care nu se vor da în lături de la nimic ca să pună mâna pe premiul mult dorit, chiar dacă și cea mai mică greșeală poate avea în larg consecințe fatale.

PACIFIC WARRIORS

Programul urmărește șapte echipe care se pregătesc și apoi se iau la întrecere pe apele agitate din zonă. Folosind mijloace primitive, neînfricații pescari ajung adesea să facă așa-numitele 'plimbări cu sania în stil hawaiian', adică sunt târâți în larg de peștii monstruoși pe care reușesc să-i prindă, iar aceste curse amețitoare pot ține uneori și 15 km. În plus, oamenii trebuie să fie cu ochii în patru după rechinii pe care îi numesc 'colectorii de impozite', fiindcă sunt întotdeauna gata să profite de o pradă ușoară.

Discovery Channel

Fiecare expert în ale pescuitului vine cu propriile tehnici și experiențe în domeniu. Veterana Kimi Werner are unul dintre cele mai periculoase stiluri, căci spre deosebire de alții, ea se duce direct la sursă, făcând scufundări libere și până la adâncimi de 45 metri, unde își vânează prada.

Discovery Channel

„Deși curajul e în fișa postului, e sănătos să dai dovadă și de o cantitate corespunzătoare de frică și emoție. Asta mă ține în viață și îmi reamintește că, de fapt, sunt o făptură micuță și umilă în nemărginirea oceanului. Cred că oamenii care uită acest lucru sunt cei care ajung în situații periculoase,' spune Kimi.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare