; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dragos Patraru

Din 5 august „Starea Nației” revine cu un nou sezon la Prima TV

03 August 2019

Din 5 august Starea Nației revine cu un nou sezon la Prima TV! Aflată în spațiul media de 6 ani, emisiunea prezentată de Dragoș Pătraru a devenit în timp un statement jurnalistic, iar echilibrul producției și uneltele umorului s-au dovedit a fi o modalitate eficientă pentru informarea, educarea, stimularea spiritului critic și creșterea rezistenței la manipulare a telespectatorilor. Emisiunea va fi difuzată, de luni până joi, de la ora 22.30, la Prima TV. 

 

Se întorc și rubricile binecunoscute ale emisiunii: Vax Populi, Ceasul bun, scenetele, muzica live, Cafeneaua nației. 

 

Realizatorii pregătesc pentru luna septembrie lansarea a trei rubrici noi în cadrul emisiunii. Dragoș Pătraru spune:

'Avem mai multe surprize, încă lucrăm la finisaje. Am schimbat multe lucruri, inclusiv în bucătăria internă a emisiunii, vom pune un accent mai mare pe zona de documentare, astfel încât să putem, chiar pe subiecte care abia s-au întâmplat, să punem totul în context. Pentru că, într-o lume atât de polarizată, în care ai noștri sunt îngeri și fac totul bine, iar ai lor fac totul prost și sunt niște nemernici, oamenii așteaptă de la noi echilibru și context, astfel încât să-și poată face o imagine cât mai corectă în legătură cu evenimentele care au loc în jurul nostru și care ne afectează viața. În continuare nu le vom spune oamenilor ce vor ei să audă, ca să se simtă bine. Nu le vom confirma opiniile, ci vom încerca să îi zgândărim, să-i facem să-și pună la îndoială propriile opinii și convingeri. Asta cred că e misiunea noastră, așa ne îndeplinim funcția educațională. 

 

Ce noutăți aduce Dragoș Pătraru?

 

Va apărea în emisiune și o zonă de reportaj, dar și una de anchetă, în care vom încerca în doar câteva minute să vedem drumul unor dosare, cum au fost ele îngropate în timp sau, dimpotrivă, cum au apărut pentru că cineva a avut un interes. Tot cu scopul de a încadra totul în contextul 'România și problemele ei'. Vom pune întrebări la care nimeni nu vrea să răspundă. Dar asta nu înseamnă că ele nu trebuie puse, ci înseamnă că trebuie să le strigăm, să le urlăm, cât mai mulți, până când cei care trebuie să răspundă vor fi obligați să o facă. Presiunea pentru un stat competent, care să aibă grijă de cetățenii săi și să-i pună mai presus decât orice trebuie să plece de la fiecare dintre noi. Asta înseamnă a fi un bun cetățean. Vor fi și fețe noi care ni se vor alătura, le vom prezenta pe parcurs.' 

 

În fiecare duminică, de la ora 22.00 cu un Best of al emisiunii Starea Nației și înainte și după ediția principală a știrilor Prima TV, Focus 18.00,  Dragoș Pătraru vă așteaptă și cu Starea sănătății, un nou proiect educațional marca Starea Nației. Întins pe durata unui sezon și programat a se încheia cu o carte care va fi tipărită în 20.000 de exemplare, proiectul pleacă de la realitatea tristă că în România 5 din 10 copii și 8 din 10 adulți au probleme cu greutatea. Iar România este pe ultimele locuri la consumul de legume și fructe proaspete, deși are de 20 de ori mai mult teren agricol decât media UE. 

Realizatorul Dragoș Pătraru a declarat: 'Citesc, studiez de mai bine de patru ani domeniul, așa am și reușit să slăbesc peste 30 de kilograme, fără să mă înfometez și fără să mai fiu în pericol de a mă îngrășa la loc. Am constatat – împreună cu soția mea, care e pe cale să devină nutriționist cu acte în regulă și va fi consultant al proiectului – că sistemul acesta – în care suntem educați doar să consumăm mult, cât de mult se poate – e creat de așa natură încât nimeni nu te învață pe bune ce să mănânci, cum să mănânci, ce se întâmplă în corpul tău când combini anumite tipuri de alimente (prescrise de altfel într-o veselie de tot felul de așa-ziși nutriționiști și de medici mult prea specializați pe o anumită nișă). Pe scurt, indiferent dacă vrem să ne îngrășăm sau să slăbim, am ajuns să mâncăm fără să ne hrănim. Și așa apar toate bolile cu care ne chinuim apoi toată viața. Și pentru că pe subiect e atât de multă gălăgie, întreținută abil cu dezinformări, oamenii renunță să mai caute, să-și mai pună întrebări. Așadar, proiectul este despre cum îți poți schimba viața în bine, prin adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase. E vorba de prevenție, de cum ne ocupăm de sănătate când suntem încă sănătoși'.

 

Cele mai bune momente ale emisiunii pot fi urmărite pe www.stareanatiei.ro și pe aplicația  Starea Nației, care poate fi descărcată gratuit din Apple store și Google play. 'Dezvoltăm totul în continuare și pe zona de online, unde deja comunitatea noastră se  dovedește a fi foarte solidă, acolo vor fi rubrici dedicate exclusiv abonaților și donatorilor noștri, care vor primi săptămânal un newsletter cu texte scrise de echipa Starea nației și cu recomandări de lectură. De asemenea, se reiau și podcasturile 'Vocea nației' și 'Și de restul caramele' spune Dragoș Pătraru. 

O altă noutate este că telespectatorii care se vor filma adresând o întrebare vor primi răspuns direct de la mine, în emisiune, pe facebook, Instagram și canalul de youtube al emisiunii (care va depăși în această toamnă 100.000 de abonați)', a mai spus Pătraru.  

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare