; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Din 22 februarie, „Observatorul” de la Antena 1 se relanseză

22 February 2010

Adio, Sandra Stoicescu! Adio, Lucian Mândruţă! Din 22 februarie, Alina Petrescu devine imaginea celui mai important buletin de ştiri al Antenei 1, „Observatorul de la ora 19'.

de Alex Bălă

La aproape şapte ani de la debutul cuplului Stoicescu – Mândruţă, conducerea Antenei 1 şi consultanţii de la compania britanică ITN au pregătit o nouă direcţie pentru cel mai important jurnal al postului. Cei doi prezentatori îi lasă locul Alinei Petrescu, venită de la „News Magazine' al postului-soră Antena 3, care va fi titulara pupitrului de la ştirile de seară începând de azi (22 februarie). Jurnalista, care are în CV colaborări cu EuroNews, TVR şi Radio România Internaţional, e încântată de noua sa provocare: „E foarte incitant. Dar e şi o mare răspundere. Pur teoretic, n-ar trebui să conteze că la ştirile tale se uită o mie sau un milion de telespectatori. Dar, de fapt, e ca diferenţa dintre un concert în club, unde publicul e omogen, şi unul la un festival mare, unde vin oameni cu gusturi şi dorinţe diferite'.

Predecesorii, cu ochii pe „copil'

Alina îşi va începe „mandatul' la Observator cu binecuvântarea predecesorilor săi, Sandra Stoicescu şi Lucian Mândruţă. „Cel mai bun sfat a fost zâmbetul cu care m-au felicitat atunci când au aflat că voi fi urmaşa lor. Un fel de: «ştim că o sa dai ce ai mai bun din tine», dar şi «suntem cu ochii pe tine, vezi ce faci cu „Observatorul', doar am avut grijă de el atâţia ani». Aşa că e o răspundere în plus, nu vreau să-mi pună vreunul dintre ei piedică pe holuri, prin Antenă, că n-am avut grijă de copil', ne spune prezentatoarea.
Pe lângă Alina, din echipa noului Observator de la 19 mai fac parte ştiristele Crina Abrudan şi Simona Gherghe, dar şi Daniel Osmanovici, adus de la Realitatea, care va prezenta rubrica Meteo.
Crina Abrudan ne-a explicat că ştirile sportive vor avea o nouă direcţie, mai sobră, o dată cu relansarea „Observatorului'. „Ne vom axa mai mult pe informaţie, partea mondenă urmând să treacă în plan secund. Vom pune foarte mult accent pe imagini', a spus ea.

.
Simona Gherghe se va ocupa atât de Observatorul din serile de weekend, pe care-l preluase de la sfârşitul anului trecut, cât şi de „Poveşti de Tabloid', un format zilnic inclus în buletinul de la ora 19. „Să ştiţi că nu vom prezenta ştirile mondene, pur şi simplu… O să fim foarte aspri cu tot soiul de starlete, care umplu paginile tabloidelor! Să se ferească de noi! Nu iertăm pe nimeni!', a avertizat prezentatoarea.

Citiţi textul integral în revistă!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare