; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

MV5BNDlkNmZkYTUtM2U4Ny00OGJiLTg1ZTYtN2U5MDAwN2QxY2Y0XkEyXkFqcGdeQXVyMjQwMDg0Ng@@._V1_SY1000_CR0,0,1294,1000_AL_

Din 15 aprilie, TVR 2 redifuzează serialul de epocă „Puterea speranţei” („Mercy Street”)

03 April 2020

Serialul de epocă „Puterea speranţei' („Mercy Street'), care a fost văzut la TVR 1 în 2018, și ulterior, și pe TVR 2, va putea fi revăzut pe micile noastre ecrane începând cu 15 aprilie, de la ora 23.00. Bazată pe întâmplări reale, producția care va fi redifuzată de TVR 2, redă foarte bine, cu ajutorul decorurilor şi a jocului actoricesc, culoarea locală din timpul Războiului Civil American.

Acţiunea are loc în 1862, în timpul Războiului Civil American, iar în prim-plan se află două infirmiere aflate în tabere opuse ale conflictului: Mary Phinney (Mary Elizabeth Winstead), o văduvă aboliţionistă din Noua Anglie, şi Emma Green (Hannah James), fiica unei familii bogate care sprijină Confederaţia Sudică. Acestea se întâlnesc pe holurile spitalului Mansion House din orăşelul Alexandria, statul Virginia, iar alături de chirurgul Jed Foster (Josh Radnor), îngrijesc răniţii de pe frontul de luptă. Destinele infirmierelor şi ale doctorului sunt afectate de întâlnirea cu soldaţii, civilii sau sclavii fugari care populează oraşul. Serialul realizat de Lisa Quijano Wolfinger şi David Zabel ilustrează impactul conflictului atât pe linia frontului, cât şi în existenţa de zi cu zi a americanilor obişnuiţi. O sursă de inspiraţie pentru cele 12 episoade ale producţiei (difuzată între ianuarie 2016 – martie 2017 de postul american PBS) au fost scrisorile şi autobiografiile doctorilor şi ale voluntarilor din spitalele acelor vremuri. 

Cine sunt protagoniştii serialului „Puterea speranţei' („Mercy Street')

Pentru frumoasa actriţă Hannah James rolul din „Puterea speranţei' a fost primul din cariera ei. Unul promiţător, căci producătorii au distribuit-o ulterior în sezonul al treilea al serialului de succes „Outlander'. Hannah a crescut la o fermă din Madison County, Virginia, a studiat baletul timp de 16 ani, iar ulterior a fost atrasă de actorie, făcând studii şi în acest sens. 

Cu mult mai multă experienţă într-ale actoriei este colega ei de serial, Mary Elizabeth Winstead. Actriţa a jucat în seriale precum „Fargo', „Pasiuni', dar şi în peliculele „Strada Cloverfield 10' şi „Scott Pilgrim împotriva tuturor'. Toamna aceasta, ea fost văzută pe marile ecrane din SUA în drama „All About Nina', iar la anul va filma pentru lungmetrajul „Birds of Prey', care are la bază benzile desenate DC Comics, alături de Margot Robbie şi Ewan McGregor. McGregor este de altfel iubitul lui Mary Elizabeth din viaţa de zi cu zi. Cei doi s-au îndrăgostit pe platourile serialului „Fargo', în toamna lui 2017, la câteva luni de la divorţul lui Mary de regizorul Riley Stearns. Ewan a pus punct căsniciei cu Eve Mavrakis, mama celor 4 fete ale sale, pentru a fi împreună cu Mary. 

Josh Radnor, actorul care îi dă viaţă inovatorului doctor Jed Foster, vă este cunoscut din serialele „Lege și ordine', „Spitalul de Urgenţă', „Sub Pământ S.R.L.', „Cum am cunoscut-o pe mama voastră' şi „Anatomia lui Grey'. Anul acesta, el a jucat în comedia „Social Animals' şi în serialul dramatic „Rise'. Josh mai este pasionat de regie şi muzică în afară de actorie. Filmul regizat de el, „Să iubești și să fii iubit' (2010), a fost premiat la Festivalul de Film Sundance. În ceea ce priveşte cariera muzicală, el a lansat în urmă cu un an primul său album de muzică folk, „Radnor & Lee', împreună cu muzicianul australian Ben Lee. Cei doi pregătesc acum al doilea album şi un mic documentar despre trupa lor. 

În distribuţia serialului „Puterea speranţei' îl regăsiţi şi pe titratul actor Gary Cole, în rolul lui James Green. Acesta încearcă să menţină la un nivel ridicat afacerile şi averea familiei sale într-o perioadă tumultoasă din punct de vedere social şi istoric. 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare