; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Digi 24 informatia la putere

Din 1 aprilie, grila de programe a televiziunii Digi 24 se modifică. Vedeți mai jos ce noutăți vor apărea

27 March 2019

Din aprilie, televiziunea de știri Digi 24 își sincronizează grila de programe cu ritmul alert al zilei. Ultimele informații ale orei vor ajunge mai rapid la telespectatori, prin prezentarea neîntreruptă a titlurilor și alertelor de știri. Noua grilă Digi 24 acordă mai multă atenție temelor sociale și interacțiunii cu publicul.

 Vezi galeria foto >

„Jurnalul de seară' va începe duminica cu două ore mai devreme, respectiv de la ora 19.00. Principalele teme ale discuției de joi seara vor fi difuzate și sâmbăta de la 19.00. Astfel, telespectatorii fideli ai „Jurnalului de seară' vor avea acces la analiza subiectelor zilei, de duminică până joi, de la 19.00 la 22.00.

Campaniile sociale Digi 24 vor fi însoțite, în fiecare zi a săptămânii, de la ora 13.00 la ora 13.30, de o dezbatere în direct a temelor prezentate. Obiectivul este crearea unui spațiu de comunicare și consultare între jurnaliști, oamenii obișnuiți și autoritățile care le pot influența viața și pot oferi soluții prin exemplele altor comunități.

În fiecare luni, ne întâlnim cu Carla Tănasie, coordonatoarea proiectului „Pacient în România'. Claudiu Pândaru, jurnalistul care dă glas comunităților dezavantajate ale României, va fi prezent marțea la „Raport de țară'. Miercuri, Sergiu Voicu pune în discuție modelele de succes ale antreprenoriatului românesc, la „România Fast Forward'. Educația e subiectul zilei de joi, într-o dezbatere cu reporterii campaniei „Old school – New School'. Vinerea, ne uităm îndeaproape la problemele cotidiene ale românilor, alături de Teodora Ghenciu, realizatoarea „Plan Detaliu'.

Cele mai spectaculoase momente din emisiunile de weekend, „La volan', „Tinerețe fără bătrânețe' „În fața ta',„2.0' și „Sănătatea în bucate' vor fi prezentate și de luni până vineri, de la ora 10.30. De asemenea, aceste emisiuni își modifică durata difuzării în weekend. Noilor emisiuni duminicale lansate în luna martie, „Agro Jurnal' și „Ultraviolet', li se alătură colecția de reportaje românești marca Digi 24 „Focus România', care va fi difuzată de la ora 18.00. Cinefilii matinali vor putea urmări filmul de la „CinemaTePeca' și duminica dimineața de la 06.00.

 

Proiectul de eficientizare a televiziunii continuă

În ceea ce privește actualitatea din țară, aceasta va fi acoperită de cele 18 echipe de corespondenți care vor prelua activitatea asigurată anterior de stațiile regionale (Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Timișoara), după ce Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat, marți, cererea de încetare a emisiei acestora. În continuare, echipa de management a Digi 24 și cea a Departamentului Resurse Umane îi vor consilia atât pe angajații stațiilor care intenționează să rămână în cadrul companiei, cât și pe cei a căror colaborare cu Digi | RCS & RDS urmează să înceteze.

Pe parcursul ultimelor luni, board-ul editorial al Digi 24 și conducerea companiei Digi | RCS & RDS au analizat eficiența proiectului audiovizual Digi 24 și a modelului de business în divizia media. Din această analiză a rezultat necesitatea diversificării surselor de venituri pentru postul Digi 24, pentru a susține cheltuielile operaționale ridicate, specifice unei stații de știri. De asemenea, board-ul editorial a pus deja în practică o serie de modificări la nivelul programelor și a introdus emisiuni noi din domenii care anterior nu erau explorate suficient.

Fidelă misiunii sale de a informa și inspira publicul, Digi 24 va continua să realizeze știri și emisiuni la cele mai înalte standarde etice și profesionale din mass-media, așa cum s-a angajat încă din primele zile ale proiectului Digi 24.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare