; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Romanians are coming part 2

Postul Digi24 va difuza, sâmbătă seară, controversatul documentar „Vin românii”

22 May 2015

A stârnit controverse, a provocat reacţii oficiale din partea consulului României la Londra şi a scandalizat mare parte din comunitatea de români din Marea Britanie. Documentarul „Vin românii' (“The Romanians are coming”), produs si difuzat de postul britanic de televiziune Channel 4, poate fi urmărit sâmbătă, de la 21.00, la Digipedia', emisiunea prezentată de Emil Hurezeanu la Digi24.

romanians-are-coming-part-2

“The Romanians are coming” spune poveştile unor români ajunşi în Marea Britanie. Personaje principale ale filmului sunt romii care trăiesc într-o sărăcie extremă în România şi românii care fac parte din clasa de mijloc a imigranţilor din Regat. Serialul de la Channel 4 a stârnit proteste ale comunităţii de români din Marea Britanie. Mulţi i-au acuzat pe jurnaliştii britanici că sunt părtinitori şi că s-au concentrat doar pe aspectele negative ale migraţiei.

La momentul difuzării filmului în Marea Britanie, The Guardian a scris despre el că este “echilibrat”, în timp ce jurnaliştii de la The Telegraph l-au catalogat ca fiind mai degrabă “neconvingător”.

Au fost şi reacţii ale comunităţilor şi ale oficialilor români. Români stabiliţi în Bristol au spus, prin vocea consulului Răzvan Constantinescu, că se simt “profund umiliţi”. Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis o scrisoare ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, în care şi-a exprimat regretul profund faţă de reluarea unor “clişee incorecte” prin modul “distorsionat şi părtinitor” în care a fost prezentată comunitatea românească din Marea Britanie.

Primele 2 episoade ale filmului „Vin românii' (“The Romanians are coming”) vor fi difuzate de Digi24 sâmbătă, de la 21.00, în emisiunea Digipedia'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare