; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

“Ziua Independenței, Ziua Regalității”, sărbătorită, mâine, la Digi24

09 May 2013

Au scris istoria modernă a României cu oțel si sânge, au înțeles că destinul unei țări înseamnă și onoare și jertfă, s-au confundat cu idealurile unei națiuni și au câștigat prețuirea unui popor, luptând pentru independența sa.

Sunt regii României,  iar Digi24 le acordă în ziua de vineri, 10 mai, ample spații în programele de știri, în cadrul campaniei 10 Mai, Ziua Independenței, Ziua Regalității”.

Digi24 face un portret al Principelui Nicolae. Principesa Margareta își amintește și ea de anii copilăriei, de tatăl său și de suferințele acestuia, exilat departe de țară. Într-o serie de materiale pentru care s-a muncit câteva luni, difuzate in Jurnalele de știri, vor fi dezbătute și  demontate miturile comuniste cu privire la familia regală- caricaturi, mitul trenului plin cu averi, cel al fugii Regelui.

Vineri, 10 mai, pe parcursul întregii zile, Digi24 difuzează o serie de reportaje care spun povestea “Regilor României“. În cursul întregii zile, telespectatorii vor afla ce a însemnat regalitatea pentru România, cum a făcut diferența familia regală în politica internă și externă, deseori prin sacrificiul personal.

Echipele Digi24 au filmat în locurile speciale unde au locuit sau locuiesc regii României, precum Palatul Regal si Palatul Elisabeta, din București, castelele Peleş, Bran, Balcic sau Savârşin.

Ion Caramitru, istoricii Alin Ciupla, Andrei Pippidi, Lucian Boia, Filip Iorga, Diana Mandache, avocatul Casei regale, Adrian Vasiliu, vorbesc și ei despre regalitatea din România.

Întreaga săptămână destinată instituţiei monarhice se încheie pe 10 mai, de la ora 22.00, cu o ediţie specială a emisiunii Imparţial', alături de Luca Niculescu şi invitaţii săi.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare