; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

25_oscaruri 2013 care va fi cel mai bun film al anului 194922

Digi Film şi Digi 24 difuzează gala premiilor Oscar 2016

11 January 2016

Cele mai importante figuri ale cinematografiei internaţionale se vor afla, pe 28 februarie, pe covorul roşu din faţa Dolby Theatre din Hollywood. Acesta găzduieşte cea de-a 88-a ediţie a celor mai importante premii ale industriei filmului, Oscarurile. Digi Film şi Digi 24 au onoarea de a aduce pe micul ecran, în exclusivitate în România, cea mai urmărită gală de premiere de pe planetă. Oscarurile din acest an, prezentate de Chris Rock, vor paria pe strălucire, emoţie şi surprize multe.

25_oscaruri-2013-care-va-fi-cel-mai-bun-film-al-anului-194922

Joi, 14 ianuarie, la 15.30, Digi 24 şi Digi Film difuzează, în direct de la Los Angeles, poate cel mai aşteptat moment al acestui debut de an de la Hollywood: anunţarea nominalizărilor. Dacă în anii trecuţi existau încă dinainte de acest moment favoriţi, 2016 e destul de sărac la categoria supoziţii. Excepţie fac Leonardo Di Caprio, care are un rol magistral în The Revenant şi speră la primul Oscar din carieră, şi The Spotlight', filmul care are la bază povestea unei anchete jurnalistice a celor de la Boston Globe ce a provocat un scandal imens în America. Printre pretendenţii la diverse categorii s-ar putea afla şi Mad Max: Fury Road', The Big Short' sau The Martian'.

oana zamfir

Oana Zamfir

Gala premiilor Oscar, ajunsă de cea de-a 88 a ediţie, este transmisă în direct de la Los Angeles, pe 28 februarie. Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi Gala prezentată de Chris Rock sunt, LIVE, pe Digi 24 şi Digi Film, de la ora 01.20 noaptea şi până în jurul orei 6 dimineaţa, ora României. Oana Zamfir şi invitaţii ei vor comenta cele mai importante momente ale serii, din studioul Digi 24. De altfel, postul de televiziune va difuza, în jurnalele de ştiri, o serie de materiale dedicate ediţiei din acest an a premiilor Oscar.

Oscar-statue

Oscarurile – premiile Academiei Americane de Film – se decernează încă din 1929 şi sunt televizate din 1953 încoace. Peste 200 de ţări difuzează ceremonia de la Hollywood, care răsplăteşte cele mai importante realizări în domeniul cinematografiei în decursul unui an. Membrii Academiei Americane de Film (peste 6000 de profesionişti ai filmului) îşi votează preferaţii cu peste două luni înainte. Procesul este secret, aşa cum secrete sunt şi rezultatele până în momentul în care plicurile sunt deschise pe scena Dolby Theater din Los Angeles.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare