; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Blood diamond

Diamantul sângeriu

16 March 2015

blood diamondCinci nominalizări la Oscar și câte una la Grammy și Globurile de Aur pentru acest film în regia lui Edward Zwick („Ultimul samurai', „Legendele toamnei').

Acțiunea este plasată în Siera Leone a anului 1999, când familia pescarului local Solomon Vandy (Djimon Hounsou) este destrămată de rebeli. Bărbatul este, la rândul său, răpit și forțat să muncească în minele de diamante care furnizează bani pentru traficul de arme. El descoperă un diamant roz pe care îl ascunde, chiar înainte de a scăpa în timpul unui atac guvernamental.

Zvonul găsirii diamantului ajunge la urechile lui Danny Archer (Leonardo DiCaprio), un traficant de astfel de giuvaiere, care îl convinge pe Solomon că singura metodă de a-și revedea familia este să vândă piatra. Între timp, jurnalista americană Maddy Bowen (Jennifer Connelly) sosește aici pentru a ancheta traficul cu diamante exploatate în zonele devastate de război. Cei trei sunt implicați în conflictele din zonă, fiecare urmărindu-și interesul personal.

Ascultă aici şi soundtrack-ul filmului:

http://www.youtube.com/watch?v=6G7xHTW8pao
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare