; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dinescu si Gianina Corondan_8953

Dezlegare la peşte în “Politică şi delicateţuri”, cu Gianina Corondan

04 December 2015

Mircea Dinescu îşi serveşte invitata cu trei feluri de peşte, dar şi cu zeamă de varză, în ediţia din 6 decembrie a emisiunii, difuzată de la ora 16.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Dinescu si Gianina Corondan_8953

De Moş Nicolae, Mircea Dinescu o pofteşte pe Gianina Corondan în bucătăria restaurantului său, pentru a-i oferi un cadou delicios – nu în cizme, ci în farfurie. Năzdrăvăniile celor doi pot fi urmărite pe 6 decembrie, la Politică şi delicateţuri', începând cu ora 16.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

În loc de limonadă, Dinescu îi oferă Gianinei un pahar de… zeamă de varză, despre care spune că „îţi dă longevitate, inteligenţă, frumuseţe', iar restul îl foloseşte drept înlocuitor al apei, în compoziţia unei ciorbe „vârtoase', din trei soiuri de peşte – somn, crap şi ştiucă.

Gianina Corondan_9014

După ce peştele e fiert, Dinescu scoate somnul din ceaun şi îi pregăteşte un sos de maioneză cu muştar, preparat din peltea de gutui şi dulceaţă de ardei iute. Apoi, „de fason', ornează platoul cu roşii cherry şi presară pe deasupra câteva capere şi piper roşu, despre care spune că are gust de trandafiri.

Poetul lasă somnul să se odihnească un pic în sosul delicios, proaspăt preparat, şi îşi îndreaptă atenţia asupra ştiucii, pe care, cu ajutorul Gianinei o „pavoazează' cu hrean, ardei copt, mujdei de usturoi şi aceeaşi dulceaţă de ardei iute.

Dinescu si Gianina Corondan_9058

„Stilul lui Mircea Dinescu de a găti mi se pare foarte lejer, foarte liber, neaoş, de o simplitate dezarmantă', mărturiseşte Gianina, uimită de uşurinţa cu care Dinescu a pregătit trei feluri de mâncare repede, relaxat şi pus pe glume.

Discuţia din cramă, întreruptă meşteşugit de taraful lui George Strugurel, curge firesc, cei doi îşi împărtăşesc amintiri legate de sărbătorile de iarnă din copilărie, discută despre mass-media şi cariera Gianinei, fără a uita să guste şi din bucatele delicioase care umplu masa.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare