Homepage  / Vedete româneşti

Despre Crăciunul de altădată, cu Maria Iordănescu: „Tata primea o pereche de șosete și mereu ne amuza”. EXCLUSIV

Despre Crăciunul de altădată, cu Maria Iordănescu: „Tata primea o pereche de șosete și mereu ne amuza”. EXCLUSIV
19

de Cătălina Matei,

Pentru Maria Iordănescu, anul 2023 este unul dintre cei mai importanți din viața sa. Este anul în care a devenit mămică pentru prima dată. Prin urmare, prezentatoarea știrilor sportive de la Prima TV va avea parte și de primul său Crăciun alături de fetița sa, Thea. Până atunci, fiica celebrului antrenor Anghle Iordănescu ne-a dezvăluit câteva dintre amintirile sale legate de Sărbători.

După ce a devenit mămica unei fetițe superbe la sfârșitul lunii mai, Maria Iordănescu a revenit la pupitrul știrilor sportive de la Prima TV. Cu multe emoții, bineînțeles, căci revederea cu telespectatorii și colegii a fost una specială. Prin urmare, 2023 a fost un extrem de important în viața sa. Și, la fel de special, va fi și acest Crăciun, primul pe care îl va petrece alături de fetița sa și de soțul său, Teodor Măgureanu.

Mai multe detalii aflăm din cele ce urmează…

Mai sunt doar puține zile din acest an… Într-o scurtă retrospectivă, care au fost cele mai reușite momente din 2023 pentru tine? Profesional, personal…

De departe cele mai reușite momente din acest an au fost legate de fetița mea, Thea, adică pe plan familial, și anume nașterea și botezul micuței. Din punct de vedere profesional este clar reîntoarcerea la locul de muncă, la pupitrul „Focus Sport” de la Prima TV, și acomodarea cu noul rol de mămică combinat cu cel de prezentatoare TV.

Dar cele care ți-au dat cele mai mari bătăi de cap?

Aș putea spune sarcina și perioada de după naștere. Iar din punct de vedere tot așa, profesional, cel mai dificil a fost momentul în care a trebuit să-mi iau la revedere de la colegii mei pentru că plecăm în concediu de maternitate.

Cât de mult discuți despre sport și în afară orelor de program?

Cu siguranță, discuțiile despre sport sunt la ordinea zilei. Înainte, cel puțin o dată pe săptămână mă uitam la un meci de fotbal. Prioritățile se schimbă după ce devii mamă, așa că discuțiile și meciurile s-au mai rărit, însă am fost cu sufletul la gură pentru echipa națională și am urmărit îndeaproape parcursul tricolorilor.

Apropo de sport, în ce disciplină ți-ar fi plăcut să faci performanță?

Mi-ar fi plăcut foarte mult să joc fotbal, iar visul meu aproape că s-a împlinit în perioada liceului, atunci când am și jucat în echipa școlii. Recunosc că am o pasiune și pentru tenis.

Dacă ai putea realiza un interviu cu un sportiv internațional… pe cine ți-ați dori? Și de ce?

Mi-ar face o deosebită și mare plăcere și onoare, bineînțeles, să o intervievez pe Nadia Comăneci. Este idolul meu, sportivul complet, datorită performanțelor pe care le-a realizat de lungul timpului și pe care continuă să le realizeze. Știu că ar avea de povestit multe lucruri extrem de interesante.

maria-iordanescu-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 19

Amintiri de Crăciun, cu fostul selecționer Anghel Iordănescu

Crăciunul bate la ușă, la fel și Anul Nou… ce planuri ți-ai făcut de Sărbători? Pe unde vei ajunge?

Că în fiecare an când spun Crăciun mă gândesc la familie, la timp petrecut cu cei dragi, la momente de neuitat, momente prețioase ce n-ar putea fi egalate cu nimic altceva. Așa că aleg să-mi petrec Crăciunul acasă, la părinții mei. Acasă e mai frumos decât orice altă destinație. Însă, imediat după, voi face cel mai probabil și câteva excursii în afară Bucureștiului sau în afară țării.

I-ai scris deja Moșului? Ce îți dorești să-ți aducă?

Nu i-am scris Moșului și nici n-am de gând s-o fac.  Știe deja ce aș avea nevoie să primesc, ceea ce mai de folos pentru mine și familia mea, și cred că nu este un clișeu dacă spun că îmi doresc sănătate pentru că fără sănătate totul este în zadar.

Dacă tot am vorbit de Moș… ce disciplină sportivă crezi că i se potrivește cel mai bine?

Cu siguranță Moșului i-ar sta bine într-un monopost, să fie pilot de Formula 1, pentru că se descurcă să ajungă la timp pentru fiecare copil cu cadouri. Cred că i-ar face o mare concurență lui Hamilton.

Care sunt cele mai pregnante amintiri legate de Crăciun din copilăria voastră?

De Crăciun, respectăm cu strictețe regula familiei și anume mersul la biserică în dimineața zilei de 25. Însă, înainte de asta, era momentul în care deschideam cadourile și ne lăsam surprinși de Moș Crăciun și de dărnicia lui, iar mama și tata supravegheau dintr-un colț și se bucurau de trăirile și emoțiile pe care noi le avem ca și copii. Și, ca să dau puțin din casă,  în fiecare an de Moș Nicolae și de Moș Crăciun tata primea o pereche de șosete și mereu ne amuza spunându-ne : „Vedeți, iar n-am fost cuminte și n-am primit mai mult”.

maria-iordanescu-si-anghle-iordanescu-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  14 / 19

Ce planuri ți-ai făcut pentru 2024? Sau preferi să fii luată suprindere?

Am un singur plan și anume să-mi petrec cât mai mult timp alături de fetița și soțul meu, să mă bucur de momente frumoase alături de ei și să călătorim cât mai mult.

Foto: Instagram; Facebook

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton