; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Alain Delon   Gala Inchidere   Vlad Cupsa

Deși nu a primit niciun premiu la Cannes, festivalul a anunțat un Palme d’or onorific pentru Alain Delon

18 April 2019

Într-un comunicat de presă, preluat de AlloCiné, Festivalul Internațional de Film de la Cannes anunță că-i va acorda actorului francez Alain Delon (83 de ani) un Palme dor onorific.

Alain Delon se înscrie astfel în lista cineaștilor omaginați de Festivalul de la Cannes, printre care se numără: Jeanne Moreau, Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Clint Eastwood, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Agnès Varda, Jean-Pierre Léaud. Actorului i se va decerna premiul în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Thierry Frémaux a declarat că i-a fost dificil să-l convingă pe Alain Delon să accepte recompensa, pentru că acesta „crede că nu trebuie să vină la Cannes decât pentru a-i sărbători pe regizorii cu care a lucrat'.

A 72-a ediție a Festivalul Internațional de Film de la Cannes va avea loc în perioada 14 – 25 mai 2019. Juriul va fi prezidat de Alejandro González Inárritu. „The Dead Dont Die', a lui Jim Jarmusch, va fi filmul de deschidere.

În 2017, Alain Delon a mai primit un premiu asemănător, pentru întreaga activitate, la Cluj, la Festivalul Internațional de Film Transilvania.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare