; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Sa

Descoperă secretul gustului și aromelor bucătăriei autentice!

05 April 2018

O calatorie in Romania trebuie sa includa neaparat si vizita intr-un restaurant traditionale romanesc, locul in care mancarurile ofera experiementarea gustului celor mai delicioase retete. Spatiul unde obiceiurile alimentare merg concomitent cu experiente care cu siguranta trebuie incercate. Si pentru ca face pasi grabiti spre a fi cunoscuta si in strainatate, bucataria romaneasca reflecta aproape perfect amestecul radacinilor agrare si a istoriei apuse, depotriva.

 

Romania. Mix intre culturi si gusturi alese

 

Pentru orice pasionat de calatorii si implicit iubitor de mancare, simturile sunt fermecate de arome uimitoare si intense. Bucataria romaneasca poate concura oricand cu cea internationala, caci este interesanta si iti creeaza nevoia de a incerca si a doua oara…

Indiferent ca vorbim despre saramale, ciorbe, tocanite, tochituri ori placinte caracteristica centrala se refera la varietate. Influenta de valuri repetate ale unor culturi culturi diferite cu greci, sasi, turci, precum si slavi, dar si maghiari a conservat totusi esenta celor mai bune gusturi. Iar toate aceste aceste influente s-au amestecat treptat in traditia culinara romaneasca, transformand-o intr-una eterogena si delicioasa, dupa cum afirma cei care i-au gustat macar o data bunatatile.

Principalele preparate au la baza ingrediente precum: ​​carne de porc, carne de vita si miel, peste, legume, produse lactate si nelipsitele fructe. In plus, ne putem lauda si adauga gusturilor din rodul productiilor proprii de vinuri, care completeaza fericit orice masa. Romania se numara si ea printre producatorii mondiali de vinuri cu traditie.

Ne bucuram de un climat temperat, prietenos si un sol roditor propice pentru producerea a numeroase tipuri de vinuri: de la alburi parfumate, spumante si pana la cele rosii aromate intens.

 

Fie ca este vorba de Craciun, Paste sau o masa festiva in mijlocul familiei, mancarea romaneasca reprezinta o tentatie pentru oricine are un apetit in a servi portii mari si suculente, carnea fiind ingredientul principal aproape omniprezent. Sarbatorile religioase majore includ pe langa rit si credinta, inclusiv specialitati abundente, proprii in functie de zona.

Indiferent daca ajungi in România de-a lungul coastei Marii Negre, zona Dobrogei, in apropierea Deltei Dunarii sau Bucovina ori de-a lungul vailor maramuresene, ospitalitatea se descrie frumos si parcurge kilometri pe intreg teritoriul tarii.

Oamenii locurilor impart bucate, bucurie si zambete celor ce le calca pragul, iar totul se poate transforma intr-o adevarata aventura a unui un tur culinar descris de multiculturalitate. Asta daca ai rabdare si esti dispus sa asculti o suita de povesti atat de captivante…

 

Fiind o combinatie de arome, obiceiuri si chiar tehnici de gatit, amprenta se face remarcata la fiecare pas. Detaliile observate in gastronomia bogata a tarii, ce variaza de la o regiune la alta, transforma aceasta bucatarie intr-un cel putin aventuroasa.

Iar totalitatea acestor aspecte alaturi de cele turistice, ofera ocazia turistilor sa cunoasca Romania in forma sa cea mai pura.

Alimentele joaca un rol important in intelegerea si asocierea diferitelor influente culturale, iar descoperirea unui loc precum Romania demonstreaza faptul ca ea poate deveni extrem populara printre turistii straini de pe intreg mapamondul, sub numeroase aspecte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare