Homepage  / Advertorial

Descoperă cele mai bune aplicații pentru iubitorii de muzică

Descoperă cele mai bune aplicații pentru iubitorii de muzică

de Redactia Tvmania

Pentru unii prilej de relaxare, pentru alții de energizare, nimeni nu poate nega importanța muzicii în viața noastră. Atunci când suntem veseli sau, dimpotrivă, puțin triști, cu toții avem tendința să ne punem căștile și să pășim într-o altă lume, pentru măcar câteva momente.

Odată cu apariția smartphone-urilor, modul în care ascultăm muzică s-a schimbat. Cândva aveam la dispoziție câteva viniluri, casete sau CD-uri, strânse cu eforturi, în timp ce acum accesul la un număr nelimitat de melodii este extrem de ușor de obținut. Nici învățarea unui instrument nu mai depinde de prezența fizică a unui profesor. 

Pe piață au apărut numeroase aplicații de streaming și de educație muzicală, multe dintre ele gratuite în versiunea de bază. Acestea sunt disponibile atât pe iOS, pentru iPhone 15 și iPhone 15 Pro Max sau pentru modele mai vechi, dar și pentru telefoanele Android.

În materialul de astăzi trecem împreună prin cele mai cunoscute dintre ele, pentru a savura muzica de calitate într-un mod ușor și mult mai plăcut.

Aplicații de streaming

Spotify

Spotify este cel mai cunoscut serviciu de streaming la nivel global. Interfața sa este plăcută vizual și intuitivă. Ai de ales între numeroase playlist-uri deja create, astfel că formația ta preferată sau genul muzical favorit sunt la o simplă apăsare distanță. Dacă alegi să plătești extra pentru Spotify Premium, scapi de reclamele care pot deveni deranjante și, în plus, poți da skip melodiilor din playlist, fără să fii obligat să treci prin fiecare dintre ele. Aplicația te mai ajută, printre altele, cu recomandări personalizate, bazate pe istoricul tău.

Apple Music

Utilizatorii iPhone au la dispoziție propria platformă de streaming muzical, de unde pot alege dintre milioanele de hit-uri listate. Apple Music este integrată perfect cu tot ecosistemul Apple, oferind în acest mod o experiență impecabilă indiferent de dispozitivul folosit. 

Youtube Music

Pentru că este printre pionierii formatului video, Youtube Music are avantajul de a oferi o experiență atât audio, cât și video, atunci când savurezi melodiile preferate. Dacă simți că numărul și frecvența reclamelor îți afectează experiența muzicală, poți plăti în plus pentru versiunea Premium, pentru a scăpa de întreruperi.

Aplicații de explorare muzicală

Shazam

Muzica este mult mai mult decât o serie infinită de melodii. Nu ți s-a întâmplat niciodată să te întrebi cum se numește o melodie ascultată în timp ce te plimbai prin parc? Soluția simplă, prin care poți afla în câteva secunde exact ce asculți, se numește Shazam. Printr-o simplă apăsare, afli detalii despre piesa pe care o asculți, inclusiv versurile și informații despre artist. 

SoundCloud

Dacă te-ai plictisit de muzica obișnuită, comercială, dă o șansă artiștilor emergenți prezenți pe SoundCloud. Așa descoperi talente noi și o întreagă comunitate a iubitorilor de muzică, alături de care poți explora noi genuri sau artiști. Experiența de utilizare este una interactivă, astfel că îți poți lăsa comentariile la o anumită melodie sau intra într-o dezbatere cu ceilalți membri.

TikTok

Deși este cunoscută mai mult ca rețea socială, rolul TikTok în muzica digitală este de necontestat. Oameni obișnuiți, care cântă în propria bucătărie, pot ajunge cunoscuți de milioane de utilizatori din toată lumea. TikTok are capacitatea de a face dintr-o melodie simplă un adevărat hit, preluat de membrii din toate țările. Aplicația este 100% gratuită.

Aplicații de educație muzicală

Pe vremuri, dacă voiai să înveți să cânți la un instrument muzical, singura variantă era cea a unui profesor dedicat, opțiune care implică o serie de costuri destul de ridicate. Astăzi, poți lua lecții de muzică doar cu ajutorul telefonului. Două aplicații au popularitate crescută printre utilizatori și rezultate foarte bune în ceea ce privește învățarea acestui tip de abilități.

Yousician

Cu Yousician poți învăța să cânți la pian, bas, chitară și chiar ukulele. Lecțiile sunt ușor de asimilat și au un format interactiv. În plus, ai un număr uriaș de melodii din care să-ți alegi preferatele. Yousician este perfectă pentru începători, dar și pentru cei mai experimentați, care au nevoie de un mediu digital relaxant pentru a repeta.

Simply Piano

Spre deosebire de Yousician, Simply Piano este dedicată doar pianului. Aplicația este atât de ușor de utilizat, încât cei mai mulți dintre userii săi sunt copii. Oferă instrucțiuni detaliate, o mare varietate de piese muzicale și feedback direct în timpul exercițiilor.

Chiar dacă trăiești muzica doar prin ascultare sau poate îți exprimi chiar tu latura artistică, suntem siguri că una dintre aplicațiile recomandate mai sus îți va fi pe plac. Descarcă-le și experimentează îndeaproape genul muzical pe care îl preferi, pentru a-ți umple timpul liber cu momente de relaxare sau de învățare. Un lucru este cert: muzica reușește, de fiecare dată, să ne aducă zâmbetul pe buze.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton