; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Denis Ştefan face cursuri de tir cu arcul în Ungaria

02 March 2011

denisPentru Denis Ştefan, pe care îl puteţi vedea în timpul săptămânii în „Iubire şi onoare' de la Acasă, pasiunea pentru cai nu cunoaşte limite.

După ce l-a cumpărat pe Ardo în urmă cu 2 ani, Denis şi-a dorit să-şi perfecţioneze cunoştinţele în domeniul acrobaţiilor pe cal aşa că, de câte ori programul îi permite, se duce în Ungaria pentru a urma cursuri de tir cu arcul de pe cal.

Actorului nu i-a fost uşor să fie acceptat la cea mai renumită şcoală de profil din Europa, cea a maestrului Kassai Lajos.

„Am fost nevoit să trec nişte teste pentru a fi declarat admis. Următorul test pe care trebuie să-l trec constă în 10 kilometri de alergare pe teren accidentat în maxim 72 de minute, urmat de 2 ore de călărit fără şa şi 500 de săgeţi trase la ţintă în maximum o oră şi jumătate. Să intru la cursuri a fost foarte greu, antrenamentele care au urmat sunt şi ele foarte dure, dar merită – fac totul din pasiune şi cu pasiune. Practic acest sport din vara trecută şi am fost un norocos să fiu acceptat la şcoala maestrului Kassai. Sunt singurul român de acolo', spune mândru Denis.

În zilele libere de pe platourile de filmare din Buftea, Denis se antrenează trăgând la ţintă sau petrecând timp cu Ardo, pentru că în această disciplină sportivă se pune mult mai mare accent pe conexiunea dintre om şi animal, încrederea reciprocă fiind capitală.

„Aş vrea să deschid şi eu la un moment dat o şcoală Kassai aici, în România. Până atunci mă antrenez, sunt foarte multe condiţii de îndeplinit şi teste de trecut ca să ai dreptul să deschizi o şcoală de tir cu arcul de pe cal sub numele Kassai. Teoretic este cam la fel ca în artele marţiale, acest sport provenind din zona artelor marţiale', a mai declarat Denis Ştefan.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare