; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Demián Bichir, surpriza de la gala Premiilor Oscar

24 February 2012

Demián Bichir a fost singura surpriză prezentă pe lista nominalizaţilor la categoria „cel mai bun actor' la Oscar 2012. Şi cum i-a bătut pe Leonardo DiCaprio şi Michael Fassbender, luându-le locul cu rolul din filmul american „A Better Life', toată presa şi publicul au ajuns de atunci să se întrebe cine e actorul mexican?

Nominalizatul cu cele mai mici şanse la categoria „cel mai bun actor' la Oscarurile de pe 26 februarie este mexicanul Demián Bichir (48 de ani), al treilea actor latino astfel onorat, după portoricanul Jose Ferrer şi mexicanul Anthony Quinn. Rolul care i-a adus nominalizarea este cel al unui imigrant ilegal mexican, Carlos Galindo, care îşi creşte fiul pe pământ american muncind din greu ca grădinar. Când încearcă să strângă mai mulţi bani pentru a-şi întemeia propria afacere de grădinărit, se loveşte de disperarea conaţionalilor din jur.

Actorul a reacţionat la nominalizare cu uimire – era răcit-cobză şi avea febră când a aflat vestea – spunând pentru „Us Weekly': „Sunt copleşit să-mi văd numele printre cele ale unor actori incredibili'. După câteva zile, deja era lăudat pentru rolul din „A Better Life' de Brad Pitt şi Angelina Jolie: aflat la Premiile SAG, pe 29 ianuarie, Brad şi Angelina veneau spre el.

„I-am spus iubitei mele, în glumă, că pe mine mă caută, clar. Şi chiar aşa era! Au fost foarte, foarte de treabă şi mi-au spus cât de mişcaţi au fost de film. Dacă cineva mi-ar fi spus acum un an că aşa va arăta viaţa mea, aş fi râs în hohote', a povestit Bichir pentru hollywoodreporter.com.

Visul american

Chiar dacă lumea abia aude de el, în ţara natală, Bichir lucrează de la 14 ani. Născut într-o familie de artişti de origine libaneză (tatăl era director de teatru, mama şi doi fraţi – actori), Demián joacă din adolescenţă în Mexic. La 22 de ani, în anii 80, s-a mutat cu iubita de atunci la New York, unde a dat probe (fără succes) şi a lucrat la un restaurant, cât a învăţat engleza.

A urmat o mutare la Los Angeles şi revenirea în ţară, unde după câteva telenovele, a devenit celebru în 1994, cu rolul din drama „Hasta morir', care i-a adus un Premiu Ariel (echivalentul autohton al Oscarului), iar după cinci ani filmul lui, „Sexo, pudor y lágrimas', devenea cel mai vizionat din istoria Mexicului. A jucat alături de fraţii lui, Bruno şi Odiseo, iar Premiile MTV Mexic chiar au avut, în 2003, categoria „Cel mai bun Bichir într-un film' (a câştigat Demián).

Pe pământ american, a jucat în pelicula TV „In the Time of the Butterflies' (2001, alături de Salma Hayek şi Marc Anthony), în „Che' (2008, în care era Fidel Castro) şi în serialele „Weeds' (sezoanele 4-6). Anul acesta, după patru ani de încercări nereuşite, actorul a reuşit să aducă pe scena din Mexico City o piesă de teatru, în spaniolă, adaptată după comedia „Swimming With Sharks' (1995, cu Kevin Spacey). În perioada următoare, îl vom vedea în „Foreverland' (2011, cu Juliette Lewis) şi în „Savages' (2012, regia Oliver Stone, cu Salma Hayek, Uma Thurman, John Travolta şi Benicio Del Toro).

Actorul (care are şi cetăţenie americană) are o fetiţă de opt luni, Gala, cu o fostă iubită, iar cea mică locuieşte cu mama ei, în Mexic, Demián păstrând legătura cu cea mică prin Skype. A fost căsătorit cu actriţa şi cântăreaţa Lisset Gutiérrez (între 2001-2003, după o relaţie începută în 1996), s-a iubit cu Kate del Castillo (foto; între 2003-2006; cei doi au şi jucat împreună, în „American Visa', în 2005) şi Sandra Echeverría (între 2006-2009) şi a explicat că nu poate rămâne multă vreme într-o relaţie stabilă. Acum, stă de vreo nouă luni la braţul blondei Stefanie Sherk, care e actriţă şi model canadian (a avut un rol mic în comedia romantică „Ziua Îndrăgostiţilor').

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare