Homepage  / Vedete străine

Demi Moore, noi detalii despre starea de sănătate a lui Bruce Willis. Actrița îi este alături de când a primit diagnosticul de demență

Demi Moore, noi detalii despre starea de sănătate a lui Bruce Willis. Actrița îi este alături de când a primit diagnosticul de demență
17

de Cristina Țapu,

Demi Moore și Bruce Willis au divorțat în urmă cu 24 de ani, însă actrița este alături de fostul ei soț după ce actorul a fost diagnosticat cu afazie și cu demență frontotemporală. Invitată la o emisiune televizată, Demi Moore a oferit noi detalii despre starea de sănătate a îndrăgitului actor.

Demi Moore, noi detalii despre starea de sănătate a lui Bruce Willis

În cadrul emisiunii The Drew Barrymore Show, actrița de 61 de ani a discutat despre legătura profundă dintre ea și Bruce Willis, precum și despre modul în care familia lor s-a strâns laolaltă în această perioadă dificilă. Drew a întrebat despre starea actuală a actorului, iar Demi Moore a răspuns: „Având în vedere circumstanțele, se află într-o stare stabilă.”

Demi și Bruce, căsătoriți din 1987 până în 2000, au rămas apropiați, crescând împreună trei fiice: Rumer, Scout și Tallulah. După divorț, ei au continuat să aibă o relație strânsă, iar Moore a rămas implicată în viața lui Willis, mai ales după ce acesta a primit diagnosticul dur de demență frontotemporală.

Demi Moore, la Cannes 2024Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 17

Familiile lor s-au apropiat, Moore fiind prezentă frecvent la evenimente speciale alături de Bruce, Emma (actuala soție a lui Bruce) și cele două fiice pe care actorul le are împreună cu cea de-a doua soție, Mabel și Evelyn.

În conversația cu Barrymore, Moore a subliniat impactul emoțional al diagnosticului lui Willis asupra fiicelor lor, afirmând că este important pentru ea să le încurajeze să petreacă cât mai mult timp cu tatăl lor. Ea le-a învățat pe fete să accepte realitatea și să aprecieze fiecare moment împreună, căci acesta poate fi oricând ultimul „Le spun copiilor mei: Nu te agăța de cine a fost sau de cum ai vrea să fie, ci de cine este el în acest moment. Și din acest lucru izvorăște o frumusețe și o dulceață profundă.”

Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală și afazie

Demența frontotemporală (DFT) este un tip de demență care afectează în principal lobii frontali și temporali ai creierului. Aceste zone sunt implicate în comportament, emoții și limbaj. Simptomele pot include schimbări de comportament, dificultăți de vorbire, probleme de organizare și planificare, și uneori pierderi de memorie.

Spre deosebire de boala Alzheimer, care afectează de obicei memoria și învățarea, demența frontotemporală poate cauza schimbări mai prompte și mai dramatice în personalitate și comportament. Pe lângă demența frontotemporală, Bruce Willis a fost diagnosticat și cu afazie, spre durerea întregii familii.

Afazia este o tulburare a limbajului care apare atunci când există daune în zonele creierului responsabile pentru vorbire și comunicare. Aceasta poate afecta capacitatea de a vorbi, înțelege vorbirea, citi sau scrie.

Bruce Willis a fost diagnosticat, în urmă cu câțiva ani, cu demență frontotemporală, iar diagnosticul primit din partea medicilor l-a determinat să se retragă din actorie întrucât capacitatea sa de a reține replicile sau de a comunica eficient au scăzut considerabil.

Familia îi este aproape în această perioadă dificilă, iar fosta soție, Demi Moore și actuala soție, Emma Heming s-au aliat pentru a-i face actorului viața mai ușoară și a-i fi aproape în lupta cu boala.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton