Homepage  / Vedete străine

Demi Moore, dezvăluiri despre Tom Cruise, Jack Nicholson și Patrick Swayze, dar și despre noul „Feud”

Demi Moore, dezvăluiri despre Tom Cruise, Jack Nicholson și Patrick Swayze, dar și despre noul „Feud”

de Andreea Hentea,

Invitată la emisiunea lui Drew Barrymore împreună cu celelalte actrițe din distribuția spectaculosului serial „Feud”, proaspăt lansat de FX, Demi Moore a povestit despre colaborarea cu Tom Cruise, Jack Nicholson și Patrick Swayze, dar și despre noul serial „Feud”.

Invitată la celebrul The Drew Barrymore Show, difuzat de CBS, împreună cu celelalte vedete din distribuția noului sezon al serialului „Feud”, Demi Moore a vorbit inclusiv despre modul în care a colaborat cu Tom Cruise și Jack Nicholson la celebrul „Oameni de onoare” / „A Few Good Men” (1992), scrie dailymail.co.uk.

„Când am dat probă pentru «Oameni de onoare» eram însărcinată în șapte luni și jumătate, așa că mergeam ca o rață, iar Tom Cruise era îngrozit”, a povestit ea. Actrița a mai evocat momentele în care se filmau „Scenele ample din sala de judecată, cu Jack Nicholson așezat în rândul de sus. Chiar dacă toată ziua s-a aflat în afara cadrului, acest actor iconic, pe care am crescut respectându-l enorm, s-a comportat ca și când ar fi fost filmat. A fost ceva care m-a emoționat enorm și m-a învățat câtă importanță are modul în care ne sprijinim unii pe ceilalți”.

Demi Moore a descris, de asemenea, colaborarea cu regretatul Patrick Swayze pe platourile la populara poveste de dragoste „Fantoma mea iubită” / „Ghost” (1990). „Primul lucru care îmi vine în minte este prima întâlnire cu Patrick Swayze. După ce a întrebat ce trebuie să facă (în scena cu roata de olărit – n.r.), și-a dat cămașa jos, iar eu i-am spus: „OK, am înțeles. Treci în spatele meu!”. Ea a mai spus că mai are și acum câteva vase de lut făcute în scenele respective, dar că „arată jalnic”.

Demi Moore a mai povestit că în prezent se prețuiește mai mult pe ea însăși o dată cu trecerea anilor și că acum realizează ce înseamnă puterea și frumusețea feminității. „Când suntem foarte tineri, avem tendința să fim mereu în competiție cu ceilalți, dar apoi înțelegi că atunci când cel de lângă tine are succes, împărtășești și tu cu el”.

Ce știm despre noul sezon al comentatului serial „Feud”

În centrul discuției cu Drew Barrymore s-a aflat însă noul sezon, al doilea, din serialul „Feud”, proaspăt lansat de FX, pentru promovarea căruia Demi Moore a fost invitată la emisiune împreună cu colegele sale din distribuție: Chloë Sevigny, Naomi Watts, Diane Lane, Molly Ringwald și Calista Flockhart.

Primul sezon al serialului „Feud”, creat de Ryan Murphy, Jaffe Cohen și Jon Robin Baitz, lansat în 2017, ilustra rivalitatea dintre legendarele Joan Crawford (Jessica Lange) și Bette Davis (Susan Sarandon), care au jucat împreună în clasicul „Ce s-a întâmplat cu Baby Jane” (1962), recompensat cu un Oscar, nominalizat la două Globuri de Aur și aflat în competiția pentru Palme d’Or în 1963. Pe lângă ele, povestea prezenta multe nume faimoase ale Hollywoodului de altădată, jucate de vedete de azi: Olivia de Havilland (Catherine Zeta-Jones), Anne Bancroft (Serinda Swan), Hedda Hopper (Judy Davis) sau Jack Warner (Stanley Tucci).

„Sinuciderea simbolică” a lui Capote

Al doilea sezon din „Feud”, recent lansat de FX (și pe care se pare că avem șanse să îl vedem și în România în cursul acestui an), regizat de Gus van Sant („Good Will Hunting”, „Paris, je t’aime – Orașul iubirii”), îl prezintă pe marele scriitor și scenarist Truman Capote (Tom Hollander) și prezențele feminine mondene din elita newyorkeză, care roiau în jurul său. Printre altele, Capote organizase și găzduise „Black and White Ball”, un bal mascat cu 500 de invitați îmbrăcați doar în alb și negru, considerat „petrecerea secolului”, la care se face aluzie și în serial.

Acest al doilea sezon, tot cu opt episoade (la fel ca primul), este inspirat de bestsellerul „Capote’s Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era”, scris de autoarea newyorkeză Laurence Leamer. Cartea acesteia dezvăluie rețeaua complexă de relații și povești scandaloase din spatele ultimului roman – nepublicat – al lui Truman Capote, care urma să scoată la lumină cele mai compromițătoare secrete ale acestor femei. După ce primele două fragmente ale romanului anunțat de Capote, care urma să se cheme „Rugăciuni împlinite”, au apărut în revista Esquire, scriitorul a fost atacat cu furie de toată lumea mondenă. Personajele romanului – actori, regizori, vedete, manechine, editori, agenți literari, bancheri, scriitori, magnați, cu nume doar vag modificate – s-au recunoscut, au considerat totul o trădare supremă din partea lui Capote și au făcut front comun împotriva lui, toți fiind hotărâți să-l dea jos de pe piedestal și să-l distrugă definitiv. Scriitorul a fost izolat de scena publică, toate ușile i s-au închis în față, prietenii l-au părăsit, presa s-a declarat dezgustată, iar criticii au desființat unanim cartea. S-a vorbit atunci despre o „sinucidere simbolică” a lui Truman Capote.

Mondenele lui Truman

Serialul le are în distribuție, alături de Tom Hollander, pe Demi Moore, Chloe Sevigny, Naomi Watts, Diane Lane, Molly Ringwald și Calista Flockhart. Demi Moore o joacă pe Ann Woodward. Devenită prin căsătorie doamna William Woodward jr., aceasta era celebră încă din 1938, sub numele de Ann Eden, când era dansatoare la Copacabana și pe Broadway. Ea și-a împușcat și ucis soțul, pe bancherul William Wooward jr., în casa lor din Oyster Bay, Long Island, confundându-l cu un hoț. Achitată de juriu, ea nu a fost pusă sub acuzare, totul fiind considerat un accident, însă presa a poreclit-o „Bang-Bang”.

Vorbind despre personajul ei, Ann Woodward, Demi Moore a apreciat că aceasta „a avut o viață complicată”, cu un „deznodământ tragic”. Woodward s-a sinucis în octombrie 1975, cam în aceeași perioadă cu publicarea fragmentelor din romanul în curs de desfășurare al lui Capote. „Cred că există o mare responsabilitate atunci când interpretezi o persoană reală. A fost important pentru mine să respect cât mai mult posibil adevărul despre ea”, a mai spus Moore despre eroina ei.

Chloë Sevigny o interpretează pe Lucy Douglas „C.Z.” Guest, actriță, scriitoare, editorialistă, designer de modă și cunoscută prezență a lumii mondene americane, singura din grup care a rămas prietenă cu Truman Capote după valul de furie stârnit de indiscreta sa carte. În 1947, ea s-a căsătorit cu Winston Frederick Churchill Guest, fiul lui Frederick Guest și nepotul primului baron Wimborne, înrudit cu Sir Winston Churchill. Cei doi au avut doi copii, Alexander Guest și Cornelia Guest, care au apărut în „Twin Peaks” și în „American Horror Story”.

Una dintre cele mai schimbate prezențe din distribuție este Calista Flockhart, a cărei înfățișare este radical diferită de cea pe care i-o cunoaștem. Ea o interpretează pe Lee Radziwiłł la vârsta de 59 de ani, are părul castaniu, ruj roșu și bijuterii frapante. Lee Radziwiłł, născută Caroline Lee Bouvier, a fost sora mai mică a lui Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis și cumnata președintelui John F. Kennedy. Director de relații publice și decorator de interioare, aceasta a fost căsătorită cu prințul de origine poloneză Stanslas Radziwiłł.

Naomi Watts arată, la rândul său, foarte diferit în serial, cu părul închis la culoare, silueta zveltă în haine impecabile și coafată înalt, în stilul epocii. Ea joacă rolul lui Babe Paley, pe numele real Barbara Cushing Mortimer Paley, fost editor la Vogue și o binecunoscută prezență mondenă. Căsătorită cu William S. Paley, fondatorul CBS, ea era numită cu afecțiune „Babe” de către apropiați. Babe Paley a murit în 1978.

Diane Lane are rolul lui Lady Nancy „Slim” Keith, prezență mondenă și simbol al modei (la 22 de ani apărea pe coperta Harper’s Bazaar, iar ani de zile a fost considerată una dintre cele mai bine îmbrăcate celebrități). Ea a fost căsătorită de trei ori – cu regizorul Howard Hawks, cu producătorul Leland Hayward și, în final, cu bancherul și aristocratul britanic Kenneth Keith, baron de Castleacre. Lui Nancy Keith i se atribuie aducerea lui Lauren Bacall în atenția Hollywoodului, după ce i-a arătat-o soțului ei de atunci, Howard Hawks, pe o copertă de revistă.

Molly Ringwald („Pretty in Pink”, „Cabina de săruturi”) o joacă pe Joanne Carson, a doua soție a celebrului prezentator de talk show Johnny Carson, devenită o confidentă apropiată a lui Truman Capote. Fostă stewardesă pentru Pan American, viața ei s-a schimbat radical când l-a cunoscut pe Johnny, în 1960. Joanne Carson a murit în 2015, la vârsta de 83 de ani.

https://www.youtube.com/watch?v=YabKNs66eeg

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton