; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Dinescu si Gheorghe_4768

„Deliciile Mării Negre” pentru Andrei Gheorghe, la „Politică şi delicateţuri”

31 March 2016

„Fac ouă prăjite, cafea, ceai şi masaj', mărturiseşte omul de radio şi televiziune, invitatul lui Mircea Dinescu în emisiunea din 3 aprilie, difuzată la ora 15.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

[Not a valid template]

Pentru că invitatul său, născut în Rusia, a copilărit pe malul mării, Mircea Dinescu a decis să prepare, în prima ediţie „Politică şi delicateţuri' a lunii aprilie, un fel de mâncare inedit, botezat pe loc „deliciile Mării Negre'. Sezonul 5 al emisiunii continuă duminică, 3 aprilie, cu un nou invitat, original şi surprinzător: Andrei Gheorghe.

„Deliciile' pregătite pentru omul de radio şi televiziune Andrei Gheorghe sunt trei peşti cegă mici, „spălaţi' în zeamă de portocală şi lămâie şi mai apoi puşi în tigaie alături de ciuperci, ardei copţi şi roşii cherry. Separat, într-o altă tigaie, se amestecă midii proaspete, aduse chiar de pe malul mării, cu vin alb de la Cetate şi condimentele alese ale lui Dinescu. După ce totul este gata, pe o tipsie se întâlnesc midiile cu cegile, iar sosurile lor se contopesc, dând naştere unui preparat fin şi exotic.

Ca orice om de radio, Andrei Gheorghe comentează evoluţia poetului printre ingrediente şi condimente. Nu pune mâna pe nimic, iar când este întrebat despre legăturile sale cu bucătăria, mărturiseşte cu umor: „Îmi place foarte mult să mănânc, ştiu să fac ouă prăjite, cafea, ceai şi masaj. Cred că e de ajuns'.

În cramă îi aşteaptă taraful lui Viorel Fundament şi o carafă de vin de la Cetate, menit să dezlege limbile, iar discuţia dintre cei doi curge sincer şi firesc. Gheorghe îşi descrie cu măiestrie gazda: „Mircea e întotdeauna un interlocutor incomod, pentru că nu tace, pentru că mintea lui e antrenată şi sare, trebuie să o urmăreşti, pentru că nu ştii unde se duce, dar altfel e un interlocutor care te ţine viu'. La rândul său, Dinescu nu se lasă mai prejos şi spune despre invitatul său că este „un suflet slav plin de melancolie şi de înnegurări, pe care el şi-l acoperă cu energie şi cinism afişat'.

Conţinând toate ingredientele unei emisiuni memorabile, ediţia „Politică şi delicateţuri' de duminică, 3 aprilie, poate fi urmărită de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare