; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Queen Elizabeth Addresses The Nation

Decizie fără precedent. Regina Elisabeta se retrage din viața publică pe termen nedeterminat

12 May 2020

Regina Elisabeta a II-a se retrage din viața publică temporar, absența sa reprezentând cea mai lungă perioadă îndepărtată de la îndatoririle saleoficiale  pe parcursul domniei sale de 68 de ani, relatează Sunday Times.

Decizia a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus. În vârstă de 94 de ani, Regina s-a retras la Castelul Winsdor alături de soțul său, Prințul Philip (99 ani) pentru a-și proteja sănătatea. În mod normal în luna mai, Regina revenea la Palatul Buckingham, care potrivit presei britanice va rămâne închis pe perioada verii, decizie care nu a fost comunicată oficial.  Palatul se deschidea în mod normal publicului când Regina pleacă pentru a-și începe vacanța de vară la moșia Balmoral din Scoția la sfârșitul lui iulie.

 

Angajamentele publice ale reginei prevăzute pentru această vară și începutul toamnei au fost deja anulate. Acestea includeau sărbătoarea Trooping the Colour și ceremonia Ordinului Jaretierei și mai multe garden party-uri, evenimentele preferate ale suveranei.

O sursă regală a declarat pentru . The Sunday Times că: „Regina nu va face nimic care să contravină interdicțiilor care vizează persoanele din categoria ei [de vârstă] și va lua urma toate indicațiile'. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat potrivit publicației People că: „Regina continuă să fie ocupată și va urma sfaturi adecvate cu privire la angajamentele sale.'

 

Regina, în vârstă de 94 de ani, va continua să îndeplinească îndatoririle oficiale, cum ar fi conversațiile cu prim-ministrul U.K Boris Johnson – prin telefon, așa cum a făcut-o și până acum, cât și revizuirea documentelor oficiale și discuțiile cu asistenții săi.

Deși nu a fost văzută în mediul public, Regina a continuat să vorbească cu poporul prin intermediul înregistrărilor video. Ultima sa apariție a fost pe data de 8 mai, când aceasta a marcat 75 de ani de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial în Europa, realizând comparații cu criza coronavirusului.

 
 
 
 
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare