; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Jupiter

De Ziua Internațională a Cărților, Netflix prezintă un ghid cu povești clasice și moderne adaptate în producții originale

23 April 2021

De Ziua Internațională a Cărții, cuprinsul sună cam așa: povești unice, personaje autentice și experiențele lor complexe, toate acestea adaptate în unele dintre cele mai cunoscute și apreciate producții originale Netflix.

Astfel, astăzi te invităm să faci cunoștință cu scriitorii și cărțile lor care ne-au ajutat să punem bazele unora dintre titlurile noastre preferate în lumea entertainmentului. De la Margaret Atwood, la Julia Quinn și până la A. J. Finn, Netflix are o bibliotecă bogată de care te poți bucura, punând la dispoziția abonaților producții de toate genurile, ce provin din toate colțurile lumii și de la voci cât se poate de distincte.

E câte ceva pentru fiecare: prin aceste povești poți călători înapoi în secolul al XIX-lea, poți porni într-o căutare a propriei identități, poți ajunge în situații limită, unde nimic nu e ceea ce pare, poți experimenta spațiul cosmic sau poți trăi aventuri supranaturale încărcate de adrenalină. Mai rămâne doar să apeși butonul de play!

 

SHADOW & BONE  – DISPONIBIL ÎNCEPÂND DE AZI

Bazat pe romanele de mare succes internațional din universul Grisha, semnate de Leigh Bardugo, Shadow and Bone este povestea unei lumi sfâșiate de război, în care o simplă luptătoare orfană, pe nume Alina Starkov, dezlănțuie o putere extraordinară, care ar putea fi cheia pentru eliberarea patriei ei. Sub iminenta amenințare din partea Faliei Umbrei, Alina este smulsă din universul pe care îl cunoaște pentru a se antrena în cadrul unei armate de elită numită Grisha și compusă din soldați magici. Însă, în timp ce se străduie să învețe să-și controleze puterea, Alina descoperă că, uneori, aliații pot fi și dușmani și că nimic din această lume extraordinară nu este ceea ce pare. În joc se află tot felul de forțe periculoase, printre care un grup de criminali carismatici, iar magia nu îi va fi suficientă pentru a supraviețui. 

| Regizat de: Mairzee Almas, Lee Toland Krieger, Dan Liu, Jeremy Webb, Eric Heisserer

| Scenariu de: Vanya Asher, Daegan Fryklind, Eric Heisserer, Shelley Meals, Christina Strain, M. Scott Veach

| Bazat pe un roman de: Leigh Bardugo

| Cu: Jessie Mei Li, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young și Ben Barnes

 

 

JUPITERS LEGACY – DIN 7 MAI

După aproape un secol în care au avut grijă ca omenirea să fie în siguranță, supereroii din prima generație sunt nevoiți să privească spre copiii lor care trebuie să continue tradiția. Tensiunile cresc atunci când tinerii supereroi, dornici să-și demonstreze valoarea, luptă pentru a se ridica la înălțimea legendarei reputații a părinților lor, dar și la înălțimea propriilor standarde. Bazată pe romanele grafice semnate de Mark Millar și Frank Quitely, Jupiter’s Legacy este o dramă extraordinară cu supereroi, a cărei acțiune acoperă mai multe decenii și abordează complexitatea dinamicii create de relațiile de familie, putere și loialitate. 

| Regizat de: Charlotte Brändström, Christopher J. Byrne, Marc Jobst, Steven S. DeKnight

| Bazat pe seria de romane grafice semnate de: Mark Millar și Frank Quitely

| Producători executivi: Mark Millar, Frank Quitely, Lorenzo Di Bonaventura, Dan McDermott, Steven S. DeKnight, James Middleton și Sang Kyu Kim

| Cu: Josh Duhamel, Leslie Bibb, Ben Daniels, Elena Kampouris, Andrew Horton, Mike Wade, Matt Lanter și Ian Quinlan

 

 

THE WOMAN IN THE WINDOW – DIN 14 MAI

Anna Fox locuiește la New York, este psiholog de copii și suferă de agorafobie. Privind pe fereastră, începe să urmărească o familie perfectă, care locuiește peste drum. Viața ei este dată peste cap în momentul în care, fără să vrea, devine martora unei crime îngrozitoare. Filmul este bazat pe captivantul roman de succes cu același nume, adaptat de Tracy Letts și dezvăluie secrete șocante dintr-o lume în care nimeni nu este ceea ce pare. 

 

| Regizat de: Joe Wright

| Scenariu de: Tracy Letts

| Bazat pe un roman de: A.J. Finn

| Cu: Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Fred Hechinger, Wyatt Russell, Brian Tyree Henry, Jennifer Jason Leigh, Jeanine Serralles, Mariah Bozeman și Julianne Moore

 

THE LAST LETTER FROM YOUR LOVER – ÎN CURÂND

Două povești, una din prezent și cealaltă din trecut, se întrepătrund în filmul The Last Letter From Your Lover, care o urmărește pe Ellie Haworth, o jurnalistă ambițioasă care descoperă o serie de scrisori de dragoste secrete din 1965 și se hotărăște să dezlege misterul poveștii de dragoste interzise care le-a generat. În timp ce descoperă povestea lui Jennifer Stirling, soția unui industriaș bogat, și a lui Anthony OHare, jurnalistul financiar care trebuia să scrie despre acesta, Ellie trăiește începutul propriei povești de dragoste cu un arhivar foarte serios și fermecător, care o ajută să descopere și mai multe scrisori. 

 

| Regizat de:  Augustine Frizzell

| Scenariu de: Nick Payne, Esta Spalding

| Bazat pe un roman de: JoJo Moyes

| Cu: Felicity Jones, Shailene Woodley, Callum Turner, Nabhaan Rizwan, Joe Alwyn

 

Ziua Internationala a Cartilor

În fiecare an, pe 23 aprilie, întreaga lume sărbătoreşte cititul – cărţile, autorii, ilustraţiile, editurile. Cărţile au un loc special în viaţa fiecăruia şi, de aceea, UNESCO a hotărât în 1995, în cadrul Conferinţei generale de la Paris, că trebuie să le serbăm în mod oficial. Cu toate că ideea înfiinţării unei astfel de zile aniversare există de mai mult timp, din 1995 sărbătorim „Ziua internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor'. 

În România, din 2005, pe 23 aprilie nu se sărbătoreşte numai ziua cărţii, ci şi ziua bibliotecarului.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare