; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

România a învins Muntenegru la handbal

14 December 2010

Partida împotriva reprezentativei Muntenegrului, din prima grupă principală a Campionatului European din Norvegia şi Danemarca, a fost câştigată de handbalistele antrenate de Radu Voina (cu Cristina Neagu, foto) cu scorul de 23-21.

.

Tricolorele au depăşit fără probleme Croaţia, o altă formaţie din spaţiul ex-iugoslav, cu 31-22.

Succesul ne-a costat, însă, accidentatrea portăriţei Paula Ungureanu, care se adaugă la cea a Cristinei Vărzaru, de acum câteva zile.

Tot din cauza unor accidentări, au rămas acasă şi valoroasele Ramona Farcău şi Carmen Amariei. „Parcă suntem blestemaţi', a declarat Radu Voina imediat după partida cu Croaţia de aseară.

În disputa cu Croaţia, Aurelia Brădeanu a „bifat' al 200-lea meci la naţională, iar Cristina Neagu, pe cel de al 100-lea.

Muntenegru a învins Rusia – multiplă campioană mondială şi vicecampioană olimpică în 2008 – şi Spania, dar a clacat chiar în faţa Croaţiei, în ultimul meci din Grupa B.

România a urcat la şase puncte în Grupa principală I, cu două mai multe decât Muntenegru şi la egalitate cu Danemarca.

În cealaltă grupă principală, bătălia pentru cele două locuri ce asigură accesul în semifinale se dă între Suedia, Norvegia şi Ungaria.

Ionela Gâlcă şi coechipierele mai au de jucat joi, cu Rusia, tot de la ora 17.45.

În istoria CE, România nu a reuşit să obţină vreo medalie, cea mai bună clasare fiind locul 4, în 2000, la Europeanul găzduit de ţara noastră.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare