; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Vedete in lupta cu kilogramele

De mâine, afli cum poți să slăbeşti 6 kilograme într-o singură săptămână! TLC difuzează „Vedete în lupta cu kilogramele”

25 September 2017

Chiar e posibil să slăbeşti 6 kilograme într-o singură săptămână? „Absolut,' spune Galia Grainger, fondatoarea centrului pentru slăbit Slimmeria din apropiere de Battle, în Sussex, Marea Britania. Galia însăşi a slăbit mai bine de 25 kilograme respectând regulile bunicii ei rusoaice, în cadrul unui regim care sună a combinaţie de post ortodox, medicină populară şi voinţă dură, tipic sovietică.

 

Începând de marti, 26 septembrie, TLC va difuza „Vedete în lupta cu kilogramele' – o serie în trei părţi despre şapte vedete din Marea Britanie, care se străduiesc să-şi transforme grăsimea de pe corp în muşchi bine definiţi.

În urmă cu şase ani, Galia Grainger înfiinţa centrul Slimmeria – şi de atunci se laudă că şi-a ajutat clienţii să slăbească serios. După spusele ei, cei care se înscriu în acest program slăbesc în medie 5,5 kilograme în timpul unei şederi de şapte zile, dar mulţi reuşesc chiar să ajungă la aproape 6,5 kilograme.

Printre celebritățile intrate în această competiţie extremă pentru eliminarea kilogramelor în plus se află vedeta seriei „EastEnders', Riley Carter Millington, care pleacă din Walford pentru o provocare mult mai intensă, după ce va ieşi din distribuţia serialului. Pe parcursul a trei episoade, lui Riley i se alătură alte şase vedete – printre care Stevi Ritchie, participant la emisiunea „The X Factor'; Lateysha Grace de la „Big Brother'; Sandi Bogle din reality show-ul „Gogglebox'; James ‘Diags’ Bennewith din serialul „The Only Way is Essex'; actriţa Jennifer Ellison şi comicul Danny Miles. Toţi urmează un program ca să slăbească şi să renunţe la obiceiuri proaste, cum ar fi fumatul.

Cea care le va da serios de furcă este Galia Grainger, o rusoaică devenită celebră ca lifestyle coach pentru metodele ei neobişnuite şi atitudinea tranşantă.

Despre ce metode neobişnuite vorbim, vă întrebaţi? E suficient să amintim aici un regim zilnic care include numai 400 de calorii ingerate, plus mai bine de opt ore de exerciţii fizice neconvenţionale, dar intense.

 

Iată pe scurt dieta vedetelor:

Vedetelor li se serveşte prima masă: un bol de fiertură cu bucăţele de conopidă şi roşii cherry. În mod curios pentru un loc unde ţi se promite o cură de detoxifiere, pe masă găseşti sare, piper şi fulgi de ardei iute. Aproape toată lumea îşi pune din belşug în castron.

Cura pare desprinsă din anii 1970, când o dietă pentru slăbit însemna mâncare pentru iepuri: salată, supă de varză și suc de grepfrut. În plus, vedetele au parte de austeritate tipic sovietică

Deşteptarea e la 7.15 dimineaţa. O jumătate de oră mai târziu, vedetele se adună să bea apa fierbinte cu lămâie, garnisită cu o felie de măr. În fiecare dimineață grupul de femei pleacă în drumeţii de două ore printr-o zonă rurală plină de păşuni pentru vite, pajişti presărate cu flori sălbatice. Dar colinele, deşi domoale, se dovedesc a fi greu de urcat după o masă atât de săracă în calorii. La întoarcere fiecare primește câte un pahar de suc de grepfrut, apoi intră direct într-o şedinţă de gimnastică foarte concentrată (circuite, elemente de box, exerciţii de forţă şi arderea grăsimilor), plus un curs de yoga. Totul, înainte de prima porţie de hrană pe ziua de azi: un platou cu salată tocată.

După-amiezele sunt în principal libere, fiind dedicate vizitelor la spa, dar chiar şi astea au o latură severă. Există tratamente cosmetice faciale şi masaje făcute în profunzime pe ţesturile musculare, dar lor li se adaugă şi o grămadă de proceduri mai stricte, multe derivate din diverse tradiţii estice. Nataşa din Siberia este maseuza-şefă, care se ocupă de plesnit şi biciuit. După care mă trimite la Loretta pentru o şedinţă cu ventuze – o terapie pe bază de sucţiune care te lasă cu spatele plin de urme ca nişte muşcături de crap.

Cina e caldă – de obicei, o farfurie de legume prefierte sau supă. Încă o dată, toată lumea face apel la condimente. Serile alternează discuţiile (nutriţie, motivaţie) cu dansul (Zumba, dans din buric', dansuri viguroase, ca nişte exerciţii de fitness). Apoi, la ora 9, vedetele sunt trimise la culcare.

Multe persoane descoperă că un astfel de regim e un mod excelent de a începe în forţă o cură de slăbire sau un regim de viaţă sănătos. Unii rămân la centru până la patru săptămâni, mulţi se întorc ca să repete experienţa. Suzy, 34 de ani, din Surrey, spune: „Slimmeria face exact ce ţi se spune în prospect. Nu e neapărat un balsam pentru suflet, dar categoric te ajută să slăbeşti.'

Şedinţa finală de cântărire a grupului e un moment incitant. E un adevărat concurs de slăbit, completat cu pauze pline de dramatism. Una câte una, celebritățile sunt invitate să fie cântărite şi măsurate, apoi se întorc să anunțe rezultatele. Toate femeile din grup au slăbit serios: şase dintre ele au pierdut între 5 şi 5,8 kilograme. Una a reuşit să scape chiar de 6,3 kilograme. Doar că, două săptămâni mai târziu, deşi au fost atente la ce mănâncă, una dintre participante urcă pe cântar şi constată că s-a întors la greutatea pe care o aveam când am ajuns la centru. Deci poţi să slăbeşti chiar şi 6,3 kilograme într-o săptămână. Dar trebuie să ştii că s-ar putea ca noua ta greutate să nu reziste pe termen lung. În plus, trebuie să te întrebi: e oare cu adevărat sănătos să slăbeşti aşa?

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare