; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Lunea la Muzeu13 MNAR bijuterii

De luni, 29 aprilie, Digi World începe difuzarea celui de-al patrulea sezon al emisiunii „Lunea la muzeu”

27 April 2019

Cele mai multe muzee sunt închise pentru public lunea. Nu și pentru echipa Digi World care aduce de luni, 29 aprilie, de la ora 16.30, sezonul 4 din „Lunea la muzeu', o „pastilă' care dezvăluie secretele și bogăția muzeelor bucureștene, cu ajutorul muzeografilor și directorilor lor.

 Vezi galeria foto >

Incursiunea în spatele ușilor închise începe de la o piesă de muzeu esențială, continuă cu întreaga colecție, cu individualitățile din jurul său și cu clădirea care o adăpostește. Emisiunea își propune să însuflețească colecțiile și să dea relief și „voce' obiectelor pe lângă care trecem, deseori, indiferenți.

Seria a patra a producției DigiWorld vizitează două dintre cele mai valoroase muzee bucureștene: Muzeul Național de Artă al României și Muzeul Colecțiilor de Artă. Tot în seria a patra, vom lua o pauză de la colecțiile permanente ca să vizităm expoziția temporară „Metamorfoze. Camee, geme și bijuterii din colecția MNAR' ce expune o adevărată comoară: peste 100 de inele, dar și sigilii, cercei, brățări decorate cu geme-intalii, camee și pietre prețioase din diferite epoci istorice, piese care nu au mai fost expuse până acum. Iar spațiul unde a fost organizată expoziția este și el unic, rareori deschis publicului: Sala Oglinzilor, în trecut Piscina Regală a Palatului.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare