; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Scarlett sing

Actorii îşi încearcă talentul în muzică

05 February 2010

Unii dintre actorii care cred că au ceva de spus în materie de muzică nu se rezumă doar la a cânta sub duş sau a accepta roluri în filme muzicale. Câţiva şi-au lansat propriile single-uri sau chiar albume. Stabiliţi singuri dacă decizia lor a fost inspirată urmărind filmuleţele de mai jos.

.


.

.

.

În vara anului 2007, Scarlett Johansson a petrecut o lună în Maurice, Louisiana (SUA), pentru a înregistra „Anywhere I Lay My Head', un album de cover-uri după Tom Waits. Recenziile au fost amestecate şi materialul discografic s-a clasat pe locul 23 în topul NME al celor mai bune albume din 2008.

30 Odd Foot Of Grunt, formaţia în care Russell Crowe cântă la chitară şi voce, a fost înfiinţată în 1992, pe vremea când actorul australian nu devenise încă celebru. Trupa n-a înregistrat niciodată un mare succes la public, deşi a lansat 3 albume: „Gaslight' (1998), „Bastard Life or Clarity' (2001) şi „Other Ways of Speaking' (2003). În urma cu 5 ani, Russell Crowe a decis să schimbe numele formaţiei în The Ordinary Fear of God.


După ce a câştigat un premiu Grammy pentru albumul „Walk the Line', de pe coloana sonoră a filmului „Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash', Joaquin Phoenix a dat cu piciorul carierei de actor în favoarea muzicii. Toată lumea a crezut că glumeşte în ianuarie 2009, cand a anunţat că vrea să se reinventeze ca rapper. „Aceasta nu este o glumă. Poate sunt ridicol. Poate cariera mea muzicală este de tot râsul. Tot ce este posibil, dar aceasta nu este intenţia mea', a ripostat, vizibil iritat, fostul actor. Între timp – din fericire pentru el – se pare că s-a răzgandit şi se zvoneşte că o  să se întoarcă la ceea ce ştie să facă mai bine, adică să joace.

Kevin Costner şi trupa sa de muzică country, Modern West, au cântat, pe 3 octombrie 2009, la Festivalul Internaţional de Film România – Arad 2009. Prestaţia a fost urmată de un scandal, deoarece impresarii artistului au declarat că organizatorii le-au rămas datori cu suma de 30.000 de dolari. Printre realizările notabile ale formaţiei „Kevin Costner and Modern West' se numără albumul lansat în 2008, „Untold Truths', de pe care au fost extrase trei single-uri – „Superman 14', „Long Hot Night' şi „Backyard'.

Primii care au aflat de talentul muzical al lui Robert Downey Jr. au fost fanii serialului „Ally McBeal'. În 2005, actorul a lansat „The Futurist', un album compus din 10 piese, dintre care opt au fost compuse chiar de el. Materialul discografic a debutat pe poziţia 121 în topul Billboard, cu 16.000 de exemplare vândute în primul weekend de la lansare.

Printre cele mai jenante tentative ale actorilor de a se remarca în muzică se numără „Speak' (apărut pe piaţă în decembrie 2004), albumul de debut al actriţei Lindsay Lohan. Starleta nu a plecat urechea la recenziile negative şi, un an mai târziu, revenea cu un nou material discografic: „A Little More Personal'.

Puţini ştiu că Steve Martin este un virtuos al banjoului şi a dezvoltat o pasiune pentru acest instrument când era copil. Actorul a lansat albumul „The Crow: New Songs for the 5-String Banjo' în ianuarie 2009, pentru care a compus 14 piese.

Încă de pe vremea când era în liceu, Billy Bob Thornton a cântat în mai multe trupe de cover-uri. După ce s-a afirmat ca actor, a revenit la prima sa dragoste, reuşind să lanseze 4 albume solo în perioada 2001-2007. În prezent, cântă la tobe şi este vocalistul trupei The Boxmasters, pe care a fondat-o în 2007.

http://www.youtube.com/watch?v=bQwxsinLq6o

Poate că a câştigat un Oscar pentru rolul din musicalul „Chicago', dar cariera muzicală a actriţei Catherine Zeta-Jones s-a consumat în anii `90. Nevasta lui Michael Douglas a lansat trei single-uri în acea perioadă: „In the Arms of Love', „I Can’t Help Myself' şi „True Love Ways', un duet cu David Essex.

Atunci când nu se luptă cu personajele negative din filme, Steven Seagal cântă la chitară şi voce. Deşi a lansat deja două albume – „Songs from the Crystal Cave' (2005) şi „Mojo Priest' (2006) – criticilor muzicali încă le vine destul de greu să-l ia în serios.

http://www.youtube.com/watch?v=7Qw5bKTBQE4
Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare