; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Clinica stomatologica Bucuresti

De ce să efectuezi controale periodice la o clinică stomatologică din București?

27 January 2021

Multe persoane se prezintă la medicul stomatolog doar atunci când se confruntă cu dureri, infecții sau cu alte probleme serioase la nivelul danturii. Puțini sunt cei care efectuează controale periodice, așa că majoritatea afecțiunilor sunt descoperite într-un stadiu avansat.

Prevenția este cea mai importantă măsură pe care o poți lua atunci când vine vorba despre sănătate. Dacă vei merge frecvent la o clinică stomatologică din București, vei putea preveni multe afecțiuni. Orice problemă este mai ușor de rezolvat atunci când este descoperită la timp, tratamentele fiind mai simple, mai puțin costisitoare și lipsite de durere.

Medicii recomandă efectuarea unui control stomatologic o dată la 6 luni, dar dacă timpul sau circumstanțele nu îți permit, este important să te prezinți la dentist măcar o dată pe an.

clinica stomatologica Bucuresti

Ce poate descoperi medicul în timpul unui control de rutină?

Atunci când te vei prezenta la o clinica stomatologica Bucuresti, medicul va analiza toate zonele vizibile ale cavității bucale, iar dacă observă ceva ce nu este în regulă, îți va recomanda efectuarea unei radiografii. Această investigație poate arăta:

  • Existența cariilor;

  • Starea în care se află molarii de minte;

  • Modul în care este efectuată mușcătura;

  • Infecțiile dentare;

  • Afecțiunile osoase.

Așadar, dacă vei merge periodic la o clinică stomatologică din București, vei putea descoperi orice problemă și vei beneficia de cel mai rapid și eficient tratament. Nu te vei mai confrunta cu dureri intense din cauza cariilor, pentru că ele vor fi depistate încă de la început și vor fi tratate corespunzător.

De asemenea, vei beneficia de o igienizare profesională a cavității bucale. Periajul dentar nu poate îndepărta orice tip de reziduuri, deoarece în cavitatea orală există și zone mai greu accesibile. Resturile alimentare rămase pe dinți formează o placă bacteriană care poate determina apariția parodontozei, o boală care poate duce la pierderea danturii.

Ei bine, în cazul în care te vei prezenta periodic la o clinică stomatologică din București, vei evita instalarea acestei afecțiuni, deoarece vei beneficia de o igienizare profesională, în care vor fi îndepărtate toate resturile alimentare, dar și tartrul depus pe dantură.

În plus, în timpul controlului stomatologic, medicul poate depista orice leziune orală provocată de anumite obiceiuri, precum mestecarea alimentelor foarte dure, scrâșnitul din dinți, periajul dur al dinților sau desfacerea sticlelor cu ajutorul danturii. Un adevărat specialist va observa dacă aceste obiceiuri îți afectează dantura și îți va oferi sfaturi utile, pentru a evita agravarea problemelor dentare.

Iată câteva lucruri interesante menționate de către specialiștii dentalexcellence.ro, o clinică stomatologică din București cu renume:

– Periajul de seară joacă un rol vital. El nu trebuie neglijat, pentru că, în timpul somnului, bacteriile din cavitatea orală se înmulțesc.

– Ața dentară nu trebuie apăsată între dinți. Multe persoane greșesc atunci când folosesc ața dentară din dorința de a elimina rapid resturile alimentare. Este recomandat să nu o apeși între dinți și să nu insiști foarte mult asupra unei zone, deoarece îți poate inflama gingia.

– Periuțele cu perii tari nu curăță mai bine dinții. Pentru a-ți peria dinții corespunzător, trebuie să alegi o periuță cu peri moi sau medii. Apoi, periază-ți dinții de la gingie înspre dinți de mai multe ori, iar molarii curăță-i dinspre spate către față.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare