Homepage  / Vedete străine

De ce refuză Regele Charles să mai vorbească cu fiul lui, Prințul Harry. Adevăratul motiv a ieșit la iveală

De ce refuză Regele Charles să mai vorbească cu fiul lui, Prințul Harry. Adevăratul motiv a ieșit la iveală
15

de Roxana Mirea,

Regele Charles refuză să mai vorbească cu fiul său, Prințul Harry. Ducele de Sussex a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu monarhul, însă fără succes. Relația dintre ei este tot mai tensionată. Iată care este adevăratul motiv pentru care Regele Charles și Prințul Harry nu își mai vorbesc.  

Prințul Harry și Regele Charles nu își mai vorbesc 

Disperarea Prințului Harry de a-și proteja soția și copiii a adâncit tensiunile dintre el și tatăl său, Regele Charles. Când ducele de Sussex, în vârstă de 39 de ani, s-a întors în Marea Britanie în luna mai pentru a sărbători cea de-a 10-a aniversare a uneia dintre cele mai mândre realizări ale sale, Jocurile Invictus, tatăl său a fost absent de la ceremonie. 

Cei doi nu s-au putut întâlni în timpul vizitei lui Harry, iar purtătorul de cuvânt al prințului a dat vina pe „programul încărcat” al regelui. Cu toate acestea, surse apropiate lui Harry sugerează o problemă mai profundă. Harry a vrut să discute despre lupta sa continuă pentru securitate, pentru care se luptă în instanță de mai bine de patru ani și crede că Charles, în vârstă de 75 de ani, are puterea de a o restabili.

Ruptura de familie a fost marcată de atacuri înverșunate și tensiuni nerezolvate. Dar pentru Harry, nicio problemă nu reprezintă un punct de divergență mai mare decât cea a securității, spun mai multe persoane bine plasate din cercul său pentru People.  

În ciudat unei întâlniri între tată și fiu în februarie care a decurs bine, după ce s-a aflat că regele a fost diagnosticat cu cancer, comunicarea dintre ei s-a deteriorat de atunci. Apropiații prințului Harry spun că monarhul nu mai răspunde la apelurile fiului său și nici la scrisorile acestuia.    

„Primește „indisponibil acum””, spune un prieten al lui Harry. „Apelurile sale rămân fără răspuns. A încercat să vorbească despre sănătatea regelui, dar și acele apeluri au rămas fără răspuns.” 

Pe fondul înstrăinării, prințul Harry rămâne profund îngrijorat pentru siguranța soției și a copiilor săi, prințul Archie și prințesa Lilibet, și, potrivit unor surse, i-a cerut în mod repetat ajutorul tatălui său.    

Harry este speriat și simte că singura persoană care poate face ceva în această privință este tatăl său”, spune un insider regal pentru People. O altă sursă apropiată situației spune: „Harry este hotărât să își protejeze propria familie cu orice preț”.  

Harry și Meghan Markle nu au fost invitați la aniversarea regelui Charles Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 15

Temerile Prințului Harry 

În documentarul ITV Tabloids on Trial, difuzat în Marea Britanie pe 25 iulie, prințul Harry și-a exprimat temerile că presa negativă ar putea provoca un atac violent asupra soției sale. Ducele de Sussex a dus, de asemenea, lupta în instanță, unde a pierdut încercarea de a-și restabili securitatea finanțată de contribuabili la începutul acestui an. (El intenționează să facă apel).   

Ce anume îl împiedică pe Harry să obțină protecția pe care o caută este un subiect de dispută acerbă. Din punct de vedere constituțional, monarhul nu are nicio putere guvernamentală în Regatul Unit, iar puterea de a acorda protecție polițienească aparține Comitetului executiv pentru protecția personalităților regale și publice, care funcționează în numele guvernului britanic. Dar Harry, a cărui ofertă de a acoperi personal costul protecției poliției a fost, de asemenea, respinsă în instanță, consideră că, în calitate de rege, Charles ar putea interveni pentru a se asigura că această protecție este extinsă.   

Problema a creat un zid impenetrabil între Harry și Charles. Conversația a trecut acum de la frustrare la „tăcere totală” din partea regelui, susține prietenul.  

Surse apropiate ducelui și ducesei de Sussex spun că palatul este conștient de ceea ce s-a întâmplat când prințesa Diana a părăsit viața regală și a eclipsat instantaneu instituția.  

Teama lui Charles este o repetare a trecutului”, spune insiderul. „Când soția lui a divorțat de instituție, ea a ocupat titlurile, i-a eclipsat munca și a devenit un superstar global. Să-și vadă fiul plecând împreună cu soția sa nu făcea parte din plan.”  

Prințul Harry suferă din cauza lipsei de siguranță 

Siguranța a fost întotdeauna o piatră de temelie a motivului pentru care Meghan și Harry spun că au decis să plece. Ducesa de Sussex a citat presa negativă și lipsa de sprijin regal în timpul perioadei în care a lucrat ca membru al familiei regale ca motive pentru care a luat în considerare sinuciderea.  

La summitul de la Sandringham din ianuarie 2020, care a decis soarta lor ca membri ai familiei regale care nu lucrează, prințul Harry a fost încrezător că securitatea lor va rămâne intactă în timpul tranziției lor. Documentele Curții dezvăluie, de asemenea, că regina, care a murit la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, a considerat că este „imperativ” ca ducele și ducesa de Sussex să aibă o „securitate eficientă” după plecarea lor. În ciuda acestui fapt, Harry a fost informat doar câteva săptămâni mai târziu că le-a fost retrasă protecția poliției.   

Unii apropiați ai palatului sugerează că memoriile și interviurile publice ale lui Harry au compromis încrederea familiei în el; alți apropiați ai lui Harry susțin că, dacă ar avea o securitate adecvată, nu ar avea nevoie să vorbească public pentru a ajuta la plata acesteia.  

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton