Homepage  / Vedete străine

De ce părăsește Jenna Ortega franciza „Scream”. Actrița a renunțat la celebra serie de filme horror

De ce părăsește Jenna Ortega franciza „Scream”. Actrița a renunțat la celebra serie de filme horror
7

de Andreea Hentea,

Îndrăgita Jenna Ortega este un nume de succes, însă fanii nu o vor mai vedea în filmul „Scream 7”. Tânăra actriță este nevoită să părăsească celebra serie de filme horror, fiind solicitată pentru sezonul al doilea din altă producție de anvergură.

Jenna Ortega, o prezență foarte îndrăgită de public, trebuie să filmeze pentru sezonul al doilea din faimosul serial „Wednesday”, regizat de Tim Burton. Turnajul acestuia s-ar fi suprapus cu cel al viitorului film „Scream 7”, așa că actrița a trebuit să renunțe la acesta din urmă, scrie variety.com.

Știrea retragerii sale din distribuție vine la doar o zi după ce colega ei din „Scream”, Melissa Barrera, a fost concediată din filmul horror din cauza postărilor ei pe rețelele de socializare referitoare la Israel și Palestina.

Jenna Ortega, „Wednesday” (2022Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Proiecte numeroase

Plecarea Jennei Ortega din proiect nu a fost influențată însă de concedierea lui Barrera, ci a fost pusă în discuție cu luni în urmă, înainte de începerea grevelor scenariștilor și actorilor.

Datele de producție pentru sezonul al doilea din serialul „Wednesday” (difuzat de Netflix) nu au fost deocamdată confirmate, însă Jenna Ortega trebuie, de asemenea, să încheie filmările comediei horror „Beetlejuice 2”, regizată tot de Tim Burton. Aceasta mai necesită câteva zile de filmare după ce a fost întreruptă de grevele recente de la Hollywood.

Jenna Ortega (de 21 de ani ) și Melissa Barrera (33 de ani) au jucat rolurile surorilor Tara și Sam Carpenter în filmul „Scream” (2022) și în continuarea sa, „Scream 6” (2023). Cele două producții au relansat populara franciză horror, au impulsionat povestea și au adus vedete noi alături de numele consacrate. La începutul acestui an a fost anunțată producția viitorului film „Scream 7”, care va fi regizat de Christopher Landon.

Melissa Barrera a fost concediată recent din „Scream 7”, din cauza postărilor sale pe rețelele de socializare, care susțin Palestina, pe fondul conflictului în curs cu Israelul. Spyglass Media Group, compania producătoare a filmelor din seria „Scream”, a declarat pentru variety.com: „Poziția companiei Spyglass este fără echivoc: avem toleranță zero pentru antisemitism sau incitarea la ură sub orice formă, inclusiv referiri false la genocid, epurare etnică, denaturarea Holocaustului sau orice altceva care depășește în mod flagrant limitele și constituie discurs instigator la ură”. Melissa Barrera a distribuit o postare care acuza Israelul de „genocid și purificare etnică” și a republicat un fragment din revista Jewish Currents despre „distorsionarea Holocaustului pentru a stimula industria armamentului israelian”.

Vedete vechi și noi

Relansarea francizei „Scream”, în 2022, a marcat întâlnirea dintre vedetele filmului original, „Scream – Țipi… sau fugi!” / „Scream” (1996), regizat de Wes Craven, adică Neve Campbell, Courteney Cox și David Arquette și noii veniți în franciză: Mason Gooding Jr. și Jasmine Savoy Brown. Neve Campbell a refuzat însă să revină în „Scream 7”, din cauza unei dispute salariale, dar regizorii Matt Bettinelli-Olpin și Tyler Gillet și-au exprimat speranța că va reveni în viitor, într-un alt film din serie.

„Scream 6” s-a încheiat într-o notă pozitivă pentru personajele lui Ortega și Barrera, care l-au învins încă o dată pe ucigașul Ghostface și și-au remediat relația.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton