Homepage  / Cinema

Christopher Nolan, avertisment pentru cei care vor să vadă filmul „Oppenheimer”

Christopher Nolan, avertisment pentru cei care vor să vadă filmul „Oppenheimer”

de Andreea Hentea,

Christopher Nolan le-a adresat un avertisment celor care vor merge să vadă la cinema „Oppenheimer”. Regizorul a explicat că noul său film poate avea un efect neașteptat asupra cinefililor. Iată despre ce este vorba.

Primele reacții la filmul Oppenheimer al lui Christopher Nolan

Potrivit regizorului Christopher Nolan însuși, unii spectatori ai noului său film, „Oppenheimer”, au ieșit de la proiecție „devastați” și „au rămas fără cuvinte”. „Este un efect similar cu cel creat de filmele horror”, a scris variety.com.

Marele cineast Christopher Nolan i-a avertizat pe cei care vor cumpăra bilete la noul său film, „Oppenheimer” (pe care îl vom vedea în cinematografele din România începând din 21 iulie): filmul ar putea fi devastator din punct de vedere emoțional, scrie variety.com.

Într-un interviu recent acordat revistei Wired, celebrul regizor a povestit că unii dintre primii spectatori ai filmului „Oppenheimer” au avut o reacție viscerală la vizionarea acestuia. Așteptata producție îl urmărește pe vestitul fizician J. Robert Oppenheimer (Cillian Murphy) în perioada în care a creat bomba atomică, menită să pună capăt celui de-al Doilea Război Mondial.

Unii oameni au ieșit de la film absolut devastați”, a spus cineastul despre reacțiile la primele proiecții restrânse ale noii sale pelicule. Pur și simplu „nu mai puteau vorbi”, pentru că „Există acolo o teamă puternică, venită din istorie și din convingerile profunde ale oamenilor”. Regizorul a spus însă și că „Relațiile dintre personaje și atașamentul lor sunt la fel de puternice cum le-am gândit întotdeauna”. Nolan a mai adăugat că „Oppenheimer este o experiență cinematografică intensă, fiindcă povestea de la care pornește este astfel. Un regizor căruia i-am arătat recent filmul l-a caracterizat ca pe un film de groază, în anumite privințe și nu l-aș contrazice”.

Christopher Nolan a mai explicat că: „Povestea lui Oppenheimer este despre dileme etice imposibile, despre paradoxuri. Nu există răspunsuri simple în povestea lui. Există doar întrebări dificile și asta face toată această istorie atât de convingătoare. Cred că am reușit să găsim o mulțime de lucruri cu adevărat optimiste în film, dar există și o dilemă majoră, care planează asupra întregii povești. Mi s-a părut esențial ca la finalul filmului să se ridice întrebări în mintea oamenilor, iar acestea să provoace discuții”.

Ce spun istoricii despre Oppenheimer

Un fan convins al filmului „Oppenheimer” (care va avea premiera internațională în iulie) este istoricul Kai Bird. Aceasta a scris, pe parcursul a douăzeci și cinci de ani, împreună cu Martin J. Sherwin, volumul biografic „American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”, publicat în 2005 și recompensat cu premiul Pulitzer și cu alte numeroase premii în 2006. Cartea lor este cea care l-a inspirat pe Christopher Nolan în realizarea filmului „Oppenheimer”.

În acest moment sunt uluită și încerc să mă recuperez emoțional după ceea ce am văzut”, a declarat Kai Bird după proiecție. Ea a mai spus: „Cred că filmul este o realizare artistică uimitoare și sper că va stimula o conversație națională, chiar globală, cu privire la problemele despre care Oppenheimer era atât de dornic să vorbească – despre cum să trăiești în era atomică, despre cum să fii contemporan cu această bombă și despre macarthysm, despre ce înseamnă să fii patriot, despre rolul unui om de știință într-o societate îmbibată cu tehnologie și știință și despre alte probleme esențiale care trebuie dezbătute public”.

Alături de Cillian Murphy, care joacă rolul lui Oppenheimer, impresionanta distribuție a filmului îi mai include pe Florence Pugh, Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Gary Oldman, Rami Malek, Kenneth Branagh, Matthew Modine, James D’Arcy și mulți alții.

Până la premiera filmului „Oppenheimer”, puteți urmări trailerul aici:

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton