Homepage  / Vedete străine

De ce nu vor marile staruri să cânte la încoronarea regelui Charles. Cine sunt artiștii care au refuzat invitația

De ce nu vor marile staruri să cânte la încoronarea regelui Charles. Cine sunt artiștii care  au refuzat invitația
12

de Roxana Mirea,

Mai mulți artiști au refuzat ofertele de a cânta la încoronarea Regelui Charles al III-lea, eveniment care va alea loc în luna mai. Printre artiștii care refuză să facă spectacol în ziua încoronării se numără personalități cunoscute la nivel internațional. Care sunt motivile din spatele deciziei lor radicale.

De ce nu vor marile staruri să cânte la încoronarea regelui Charles

În 1997, după ce a participat la o seară de gală regală, Geri Halliwell l-a sărutat pe obraz pe Prințul Charles. Conform protocolului și etichetei regale, nu ai voie să strângi decât mâna unui membru al familiei regale, așa că momentul scandalos a ajuns pe primele pagini ale ziarelor și a intrat în istoria culturii pop. Acum, în loc să o provoace pe Ginger Spice să-l sărute a doua oară pe Charles, „The Spice Girls” îl evită cu totul.

Grupul muzical se numără printre numeroșii artiști pop britanici care au refuzat oportunitatea de a cânta la încoronarea lui Charles din luna mai. Adele, Harry Styles, Robbie Williams și Elton John ar fi fost, de asemenea, invitați să cânte și au refuzat oferta.

Când publicația Rolling Stone a întrebat care este motivul, echipele tuturor acestor artiști au refuzat să comenteze, cu excepția celei a lui Elton John, care a confirmat că a fost invitat, dar nu a putut cânta din cauza unor probleme de program. Muzicienii obișnuiau practic să facă coadă în fața palatului pentru a cânta la orice eveniment regal major, dar acest lucru s-a schimbat.

A cânta la un eveniment regal în 2023 ar însemna să te aliniezi unui scandal flagrant. Acuzațiile privind relația prințului Andrew cu Jeffrey Epstein și o presupusă relație sexuală cu una dintre victimele lui Epstein sunt încă proaspete în mintea oamenilor. Apoi, înainte ca oamenii să aibă șansa de a-și îmbunătăți sentimentele față de Andrew, prințul Harry și soția sa Meghan Markle au anunțat public că se retrag din funcțiile regale.

De ce cred fanii că Meghan Markle și-a făcut din nou cont de InstagramIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

„Familia regală s-a confruntat cu o serie de dezastre de PR”

În anii care au trecut de atunci, Harry și Markle au lansat mai multe acuzații la adresa familiei regale și a presei britanice, susținând că modul în care au tratat-o pe Markle a dus la temeri pentru sănătatea ei mentală și fizică. Discursul și diviziunea tot mai mare dintre cuplu și instituție au fost bine documentate în cartea de memorii „Spare”, scrisă de Harry, și în serialul Netflix al cuplului, „Harry & Meghan”.

Familia regală s-a confruntat cu o serie de dezastre de PR în ultima vreme, iar oricine ar cânta la încoronare ar trebui să se gândească dacă ar exista o reacție negativă din partea fanilor în urma apariției la eveniment”, spune Simon Jones, PR pentru Little Mix, Niall Horan și Louis Tomlinson.

În aceeași notă, pentru mulți artiști ar fi o decizie simplă și amuzantă să refuzi o ofertă de a cânta. Kingsley Hall din trupa Benefits spune: „Am avut parte de atât de multă expunere și expunere negativă a familiei regale – jubilee, nunți, căderi, acuzații de rasism, decese notabile, cineva acuzat că este un prădător sexual – într-un interval de timp pe care l-aș clasifica drept scurt. Oamenii s-au săturat de asta și probabil că nu se vor implica din acest motiv.”

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 12

„Nu știu ce ar avea de câștigat artiștii dacă s-ar asocia cu Charles”

Meg, șefa unei importante companii britanice de PR în domeniul muzical, remarcă faptul că atât Styles, cât și Adele se află într-un moment al carierei lor în care trebuie să se definească dincolo de un deceniu de succes în muzică.

Pentru ei, în acest moment, povestirea este foarte importantă”, spune Meg, al cărei nume real/complet nu a fost dezvăluit la cerere. „Nu știu ce ar avea de câștigat artiștii dacă s-ar asocia cu el (n.r. Charles). Cu regina, ea era fabuloasă și plină de farmec pentru unii oameni. Charles nu adaugă nimic – nu există o moștenire a lui cu care cineva ar vrea să se alinieze. Este un eveniment televizat, așa că o mulțime de oameni îți vor auzi cântecele, sigur, dar în ceea ce privește strategia de PR pe termen lung, nu știu dacă o reprezentație ar adăuga un plus pozitiv la povestea unui artist, cu excepția cazului în care acesta este ferm pro monarhie.”

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton