Agricultura este unul dintre cele mai importante domenii de activitate din țara noastră, a fost și este practicată de foarte mulți români, atât că persoane independente cât și că parte a unei afaceri în acest sens, de la simple ferme și până la mari asociații agricole și instituții. De aceea, pentru a obține rezultate cât mai bune și culturi cât mai bogate, este nevoie de aplicarea de măsuri cât mai eficiente. Putem face referire aici la toate ramurile agriculturii, de la munca pământului și până la creșterea de animale, acestea fiind foarte multe și foarte diversificate.
O ocupație a multor oameni, în multe zone ale țării, este cultivarea de legume, în cadrul propriilor locuințe, acest lucru fiind posibil în special în zonele rurale sau în cazul celor ce dispun de suprafețe de teren destul de mari, chiar și la marginea orașelor. Datorită climatului țării noastre, putem cultiva o mulțime de soiuri de legume dar și de fructe, de la tufe și până la pomi. Este nevoie însă de cât mai multă dedicare și atenție dar și de cunoștințe în acest sens, despre cum să lucrăm pământul, cum să udam și să expunem culturile la soare, ce substanțe să utilizăm pentru protecția sau buna dezvoltare a acestora.
Deși a realiza o grădină, chiar și de dimensiuni mai mici, reprezintă o investiție destul de mare, atât inițială cât și anuală, dacă la recoltare obținem cantitățile dorite, necesare, investițiile se amortizează și putem obține și un profit substanțial. Și nu vorbim aici neapărat despre un profit în bani ci și obținerea unei cantități suficiente pentru consum propriu, pe parcursul unei anumite perioade, în care nu vă mai fi nevoie să cumpăram din altă parte acele produse. Iar cea mai bună metodă de a cultiva și crește în siguranță, rapid și eficient legume, și nu numai, este realizarea unui solar. Acestea pot fi găsite în ziua de azi în cadrul multor ferme și asociații agricole și ajuta la producerea de recolte care chiar și pe timp de primăvara sau toamna, când ar fi mai răcoare, comparativ cu plantarea lor în aer liber.
Cel mai important aspect oferit de un solar este crearea de sistem de seră, prin menținerea căldurii în interior pentru mai mult timp, de care au nevoie mai toate plantele pentru a crește armonios, corect și cât mai rapid. Să nu facem totuși confuzie cu creșterea forțată, unde intervin nu doar această condiție dar și aplicarea de îngrășăminte și agenți chimici iar acest lucru reprezintă cu totul altceva. Este nevoie așadar, din ce putem înțelege, că solarul trebuie învelit iar cel mai bun material pentru asta este reprezentat de folia de nailon, cunoscută în rândul multor persoane simplu că nailon.
Nailonul poate avea în componența să mai multe materiale, pe lângă cel de bază, care să-i ofere elasticitate mai mare sau rigiditate mai mare, transparență sau opacitate precum și o anumită culoare. Există de asemenea și nalon de calitate superioară dar și de calitate medie sau joasă și în mod clar, prețurile acestora diferă. Numeroase modele de folii de nailon, perfecte pentru orice tip de solar și orice tip de culturi am cultiva în acesta, putem găsi și pe site-ul www.regalfermierul.ro alături de multe alte mari magazine ce activează în acest domeniu, online și fizice.
Există numeroase cazuri în care fermierii nu au doar un singur solar ci întregi sisteme și altfel, este posibil că în fiecare dintre acestea să planteze diverse tipuri de culturi, ceea ce înseamnă că și condițiile de care acele au culturi pot să difere iar în acest sens, poate fi necesar că solarul să fie învelit cu un anumit tip de folie de nailon. Așadar, magazinul ales trebuie să le ofere clienților o cât mai mare varietate de produse necesare, fiind vorba aici atât despre nailon cât și despre sisteme de prindere ale acestuia, care diferă în funcție de tipul solarului, de structura sa, existent cele din lemn, din metal dar și din alte materiale, unde nailonul se aplica într-un anume fel pe scheletul solarului.
Cultivate în aer liber, legumele pot fi supuse la o mulțime de riscuri, precum căderi de grindină, mană, căldură excesivă, apă excesivă, atacuri ale insectelor sau păsărilor sălbatice și nu numai. Într-un solar în schimb, mai toate aceste aspecte sunt îndepărtate, asta pentru că, o folie de calitate este tratată astfel încât să respingă insectele și astfel, acestea nu se apropie de suprafața nailonului, este destul de rezistent la căderi masive de grindina, apa precum și depuneri de zăpadă dar și vânt puternic, deși aici este discutabil, dar fiind faptul că au existat multe cazuri în care nu folia și întreaga structura a unui solar a fost luată de vânt sau culcată la pământ, datorită ancorării superficiale în pământ.
În ceea ce privește lumina solară, nu aceasta în sine ci razele ultraviolete afectează plantele, așa cum o fac și cu pomii și culturile de pe câmp, de cereale și făinoase. O folie de calitate nu că permite decât unei mici cantități de lumina UV să pătrundă iar astfel, plantele nu vor mai fi afectate, poate chiar deloc. Este nevoie și că instalarea foliei să se facă corect, eficient, aceasta să fie trasă, tensionată cât mai bine dar nici prea mult astfel încât unele zone, în special cele de colț, să devină prea subțiri, predispuse la perforare sau la a se „usca” sub acțiunea luminii solare excesive sau a înghețului.