Homepage  / Cinema

De ce a refuzat Russell Crowe rolul lui Aragorn din „Stăpânul inelelor”. Actorul a dezvăluit abia acum adevăratul motiv

De ce a refuzat Russell Crowe rolul lui Aragorn din „Stăpânul inelelor”. Actorul a dezvăluit abia acum adevăratul motiv
34

de Andreea Hentea,

Russell Crowe a refuzat, cu ani în urmă, oferta lui Peter Jackson de-a juca rolul lui Aragorn, care a fost, în final, interpretat de Viggo Mortensen în toate filmele trilogiei. Cum explică azi celebrul actor neozeelandez refuzul său.

De ce a refuzat Russell Crowe rolul lui Aragorn din „Stăpânul inelelor”

Russell Crowe (azi în vârstă de 60 de ani) a declarat cu privire la hotărârea sa: „Am simțit atunci că decizia era a studiourilor, nu a regizorului”, conform variety.com. Astăzi, Russell Crowe nu regretă nimic cu privire la franciza „Stăpânul inelelor”.

Actorul premiat cu Oscarul pentru „Gladiatorul” (2000) l-a întâlnit, la vremea alcătuirii distribuției, pe regizorul Peter Jackson pentru a discuta despre rolul lui Aragorn din viitoarea sa trilogie, dar conversația cu acesta l-a împiedicat, aparent, pe Russell Crowe să accepte oferta. Astăzi știm bine că trilogia lui Peter Jackson, „Stăpânul inelelor”, a încasat 2,9 miliarde de dolari în întreaga lume și a rămas una dintre cele mai apreciate serii cinematografice realizate vreodată. Totuși, Russell Crowe a știut încă de atunci că refuzul rolului a fost ceea ce trebuia să facă.

57th Karlovy Vary International Film FestivalIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 34

Russell Crowe nu are regrete atunci când vine vorba despre deciziile sale

Intervievat de revista GQ – ediția britanică -, Russell Crowe a spus că nu are niciun regret cu privire la gestul său. „Am avut atunci senzația pregnantă că studiourile au luat această decizie, nu regizorul. Am stat de vorbă cu Peter Jackson și la telefon și nu mi-a spus deloc genul de lucruri pe care ți le spun regizorii când încearcă într-adevăr să te atragă într-un proiect. Și am simțit, în plus, că ar avea, deja, în minte pe altcineva care ar fi vrut să-l joace. Simțeam că, dacă voi accepta rolul, acest lucru chiar îl va stânjeni”.

„Venim din același loc – amândoi suntem neozeelandezi -, așa că a existat o nuanță în acea conversație pe care alți oameni ar fi putut să nu o audă. În felul lui, fără să spună ceva negativ, el mi-a transmis cumva că avea alt plan, deci am lăsat-o așa”, a mai povestit Russell Crowe.

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) – filmstillIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  16 / 34

Ce spune Viggo Mortensen

În rolul emblematic al lui Aragorn a fost distribuit Viggo Mortensen. Regizorul Peter Jackson se întoarce astăzi pe Pământul de Mijloc, ca producător al unui nou film din seria „Stăpânul inelelor”, care va fi regizat de actorul Andy Serkis (interpretul lui Gollum în filmele lui Jackson). Filmul „The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum” va fi lansat în cinematografe în 2026.

Încă nu se știe dacă Viggo Mortensen se va întoarce în rolul lui Aragorn. Actorul pare să nu aibă nimic împotrivă, dar va accepta, probabil, doar dacă noua poveste i-ar justifica apariția. „Nu știu exact care este povestea, nu am auzit detalii”, a declarat, la rândul său, Viggo Mortensen pentru GQ. „Poate că voi auzi ceva, în cele din urmă. A fost grozav să-l joc pe Aragorn, am învățat multe jucându-l și mi-a plăcut foarte mult. Aș face-o însă doar dacă mi s-ar mai potrivi la vârsta pe care o am acum și așa mai departe. Altfel, ar fi o prostie să accept”.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton