; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The handmaiden _1

De astăzi, puteți face cunoștință cu „Slujnica”

18 November 2016

Vineri, 18 noiembrie, intră în cinematografe un film care a zguduit spectatorii din întreaga lume, „The Handmaiden' / „Slujnica', în regia unuia dintre cei mai controversați regizori mondiali, Park Chan Wook.

the-handmaiden-_1

„Slujnica' este realizat într-un stil rafinat tipic asiaticilor, cu o mare atenție estetică, iar povestea șochează prin elemente de sadism și horror. Înainte de toate, filmul este un thriller tenebros: minciuni, comploturi, tentații ascunse, obiceiuri extravagante ale personajelor, răzbunări. Filmul dă senzația că se întrec barierele violenței, dar Park Chan Wook a mărturisit în repetate rânduri că el este „interesat de emoțiile persoanelor care sunt violente și nu de actul violent în sine'.

Lungmetrajul pregătește surprize delicioase la granița dintre tandrețe și violență, iar spectatorul va avea impresia că merge pe o serpentină amețitoare. Povestea începe cu Sookee, o tânără menajeră cu un trecut întunecat care este angajată în serviciul moștenitoarei Hideko. Aceasta din urmă este o femeie extrem de frumoasă, care trăiește pe o proprietate luxoasă și, aparent, are tot ceea ce își dorește. Doar că alături de ea este unchiul său dominant, cu obiceiuri bizare, colecționar de cărți erotice rare și care îi face viața nepoatei sale un calvar.

[Not a valid template]

Jocul actoricesc este bine orchestrat, și asta pentru că regizorul a petrecut mult timp alături de ei: „am stat cu ei și în afara programului de repetiții. Luam cina cu ei, mergeam la zilele de naștere ale fiecăruia, i-am încurajat să socializeze între ei și să lege prietenii'.

„Slujnica' este o adaptare liberă după „Fingersmith', a autoarei Sarah Waters, care a reușit să tulbure sensibilităţile timizilor.

Puteți vedea trailer-ul aici:

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare