; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

1 EP7_IA_179458

De astăzi, în cinematografe: „Star Wars: Trezirea Forţei”

18 December 2015

În regia lui J.J. Abrams, pelicula este o continuare a faimoasei saga creată de George Lucas, dar de data aceasta acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de la episodul al şaselea al seriei, „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi', lansat în 1983. Filmul „Star Wars: Trezirea Forţei' are premiera pe 18 decembrie 2015, în format 3D (în variantă subtitrată, precum și dublată), IMAX 3D şi 4DX (în varianta subtitrată).

[Not a valid template]

 

O saga fenomen

„Star Wars' reprezintă o amplă saga despre spaţiul cosmic, iniţial conceput de George Lucas, şi care cuprinde aventurile unor variate personaje fantastice într-o galaxie îndepărtată, acum mult, mult timp. Seria a debutat cu un prim film în 1977, urmat de alte două, la o distanţă de trei ani fiecare, care au generat un adevărat fenomen internaţional, dând naştere unei bogate culturi a fanilor.

În spiritul popularităţii trilogiei, la peste un deceniu distanţă, a fost creată o continuare de trei episoade, a cărei acţiune se petrece înaintea primei serii. Încasările au fost pe măsura succesului: în 2008, la capătul a şase episoade, saga „Star Wars' adunase câştiguri de 4,3 miliarde de dolari, fiind a treia cea mai bine vândută serie cinematografică, după francizele „James Bond' şi „Harry Potter'.

În 2012, Disney a cumpărat compania Lucasfilm şi a anunţat o nouă trilogie a seriei, primul episod fiind acesta, care are premiera pe 18 decembrie 2015.

Episodul al şaptelea al francizei „Războiul Stelelor: Trezirea Forţei' este regizat de J.J. Abrams şi îi are în distribuţie pe Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac, Simon Pegg.

 

Trailere varianta subtitrată:

 

Trailer varianta dublată:

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare