; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Iuliana tudor_foto doru ochea

De 1 decembrie, TVR 1 și 2 au pregătit programe speciale. Vezi lista completă

30 November 2016

TVR 1 va transmite de Ziua Naţională a României o serie de materiale speciale: parada militară în direct, spectacolul folcloric „Noi suntem români', ediţii speciale ale emisiunilor „Perfect Imperfect', „România 9', „Ştirile de mâine' și documentarul „Cum s-a făcut 1 Decembrie?'. De asemenea, potrivit unui comunicat de presă, de Ziua Naţională, la TVR 2 este Ziua Filmului Românesc.

 parada-militara-foto-dragos-asaftei

Începând cu ora 10.35, sub titlul „Aniversarea Zilei Naţionale a României', TVR 1 transmite în direct tradiţionalele parade militare din Capitală şi de la Alba Iulia, precum şi depunerile de coroane. Transmisiunile directe de la Bucureşti şi Alba Iulia pot fi urmărite în direct şi la TVR HD, TVR Internaţional şi la TVR Moldova.

Adelin Petrişor va comenta pentru telespectatori Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Prezent la Alba Iulia, Florian Petrică va oferi informaţii despre parada trupelor şi tehnicii militare, care se va desfăşura pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

iuliana-tudor_foto-doru-ochea

În direct de la Sibiu, Iuliana Tudor prezintă spectacolul extraordinar „Noi suntem români'

La ora 15.15 (şi de la 16.50, partea a doua), telespectatorii TVR 1 au întâlnire cu Iuliana Tudor, care se va afla pe scena Sălii Transilvania din Sibiu, unde se desfăşoară spectacolul extraordinar „Noi suntem români', dedicat zilei de 1 Decembrie. Concertul folcloric poate fi urmărit de românii de peste hotare în acelaşi timp cu românii de acasă la TVR Internaţional şi TVR Moldova.

Orchestra „Lăutarii', condusă de maestrul Nicolae Botgros, este în această zi, în direct, alături de telespectatorii TVR 1. La fel sunt şi Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului' şi Corala „Armonia' din Constanţa.

Cele mai frumoase cântece ale românilor vor putea fi ascultate în interpretarea unor cunoscute voci ale folclorului românesc: Cristian Pomohaci, Constantin Enceanu, Nineta Popa, Daniel Rosalim, Alina Bîcă, Ovidiu Homorodean, Tudor Furdui Iancu, Cristian Fodor, Alina Pinca, Răzvan Năstăsescu, Izabela Tomiţa, Adrian Neamţu, Mariana Deac, Liliana Laichici, Mariana Anghel, Carmen Popovici Dumbravă, Gelu Voicu şi Grupul „Burnasul', Sofia Vicoveanca, Veta Biriş, Nicolae Furdui Iancu.

emma-zeicescu-perfect-imperfect_1-decembrie

Perfect Imperfect – Emma Zeicescu în dialog cu personaje parodiate de Grupul Vouă

Dacă totul e Perfect Imperfect, atunci se tratează cu umor. Condiţia obligatorie de înscriere în partidul Proşti, da‘ mulţi este completarea „declaraţiei de prostie', în locul celei de avere.

„Nimic le-am promis, nimic le dăm!' este sloganul acestuia, iar comitetul director este format din Sandu Lăpuşneanu, Moţoc, Spancioc şi doamna Ruxandra.

Pentru seara de 1 Decembrie, o ediţie specială a emisiunii „Perfect Imperfect' au pregătit Emma Zeicescu şi echipa coordonată de producătorul Septimiu Sărăţeanu.

Între 18.45 şi 20.00, invitaţii Emmei Zeicescu vor fi personaje cunoscute sau mai puţin cunoscute, parodiate de membrii Grupului Vouă.

„Şi azi, la Perfect Imperfect, vă prezentăm România aşa cum e ea, perfect imperfectă: aşteaptă o soluţie, dar până atunci tratează cu umor situaţia actuală' (Emma Zeicescu). Emisiunea poate fi vizionată şi la TVR Internaţional şi TVR Moldova.

romania-9_ionut-cristache-dan-puric2

Lecţie despre rădăcini şi repere, despre eroi şi valori, la #România9, cu Ionuţ Cristache

După Telejurnal (20.00-21.00), telespectatorii TVR 1 pot urmări o ediţie specială a emisiunii „România 9', o ediţie de suflet şi pe sufletul românilor de pretutindeni.

De Ziua Naţională a României, talk-show-ul moderat de Ionuţ Cristache, #România9, va realiza „o serie de transmisii unice, nu peste mări şi ţări, ci peste timpuri', cum precizează realizatorii emisiunii. În fragmente înregistrate, ne vom reaminti de faptele şi cuvintele lui Nicolae Iorga, Henri Coandă, Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Constantin Noica, Petre Ţuţea, Sergiu Celibidache, nume care fac parte din galeria celor mai mari valori ale neamului românesc.

Alături de cunoscutul actor Dan Puric, la TVR 1 spunem prezent la o lecţie de românism, despre rădăcini şi repere, despre eroi şi valori. Joi, 1 Decembrie, la #România9, cu Ionuţ Cristache, de la 21.10. Ediţia va fi difuzată simultan şi de TVR Moldova.

stirile-de-maine-mihai-gainusa_1-decembrie

Tradiţie românească şi feng shui japonez la „Ştirile de mâine', cu Mihai Găinuşă

De Ziua Naţională, emisiunea „Ştirile de mâine' vine atât cu invitaţi la care nu se-aşteaptă nimeni, cât şi cu o moderatoare zen – surpriză! „O să fie o îmbinare de tradiţie românească şi feng shui japonez', ne spune Mihai Găinuşă.

În ediţia din 1 Decembrie, „Ştirile de mâine' se întorc în trecut, istoria, cultura şi mai ales poezia fiind prezente în studioul emisiunii.

„Toate trecute cu atenţie prin sarea satirei şi prin piperul umorului şi asezonate cu un uşor accent de Tokyo!', continuă realizatorul. Dacă doriţi să aflaţi cum se spune „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie!', în japoneză, urmăriţi Ştirile de mâine la TVR 1 începând cu ora 23.25.

cum-s-a-facut-1-decembrie-documentar-presalibera-net

Documentarul „Cum s-a făcut 1 Decembrie?'

La 22.30 este programată o oră de istorie ce nu trebuie ratată: TVR 1 difuzează la ora amintită documentarul „Cum s-a făcut 1 Decembrie?', realizat de Ruxandra Ţuchel.

„Cum s-a făcut 1 Decembrie' readuce în prim-plan contextul internaţional de la finalul Primului Război Mondial, context care a făcut posibilă România Mare. Lectorul universitar dr. Alin Matei, dr. Ştefan Popescu, specialist în relaţii internaţionale, Mihaela Simina, jurnalist RFI şi cercetătorul şi istoricul Cosmin Popa vor explica de ce la Conferinţa de Pace de la Paris, din 1919, România a fost vedetă. A fost unul dintre marii beneficiari ai Păcii.

Telespectatorii vor vedea sau revedea imagini de arhivă din timpul Primului Război Mondial, imagini cu principalii „actori' ai momentului – preşedintele american Woodrow Wilson, dar şi delegatul Franţei, Georges Clemenceau – precum şi imagini din timpul Conferinţei de Pace din 1919.

 

De Ziua Naţională, la TVR 2 este Ziua Filmului Românesc

 

Joi, 1 Decembrie, la TVR 2 puteţi serba Ziua noastră Naţională urmărind o serie de ediţii speciale precum şi patru filme româneşti.

Ediţiile speciale încep de la prima oră, aduse de la 8.10 de Costin Deşliu şi Monica Roşu. Este vorba despre emisiunea Dimineaţa sportivă, care, de 1 Decembrie, are ca invitaţi de onoare pe: scrimerul Mihai Covaliu, înotătoarea Camelia Potec şi pe preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu.

marina-almasan-si-mircea-radu-femei-de-10-barbati-de-10-2

De la ora 10.10 (partea I şi de la 11.20, partea a II-a), Marina Almăşan şi Mircea Radu vă dau întâlnire de Ziua Naţională, în transmisiune directă, cu „Străini de 10 într-o Românie  de 10'.  Este vorba despre o ediţie specială în care şase străini care trăiesc la noi în ţară ( diplomaţi, artişti, oameni de afaceri, bucătari) se vor întrece în faţa unui juriu de vedete autohtone pentru a demonstra că sunt şi ei buni români.

Marina şi Mircea vă garantează un program inedit şi amuzant alături de invitaţii lor: Eugen Cristea, Laura Lavric, Dan Helciug, Antonio Passarelli (Italia), Biu Marquetti (Cuba), Richard Bruner (SUA), Simone Perauer (Austria), Zhang Zheng (China) şi Violeta Pavel (Rusia).

Şi emisiunea „Portret de secol' prezentată de Cătălin Ştefănescu a pregătit, de la ora 20.00, o ediţie specială de 1 Decembrie. Invitaţii din această săptămână sunt: Liviu Tofan, fost jurnalist la Europa Liberă, Dinu Zamfirescu, emigrant în anii ‘70 în Franţa şi jurnalist, activist pentru drepturile omului, Ştefan Popescu, specialist în relaţii internaţionale şi Dennis Deletant, istoric.

Şi pentru că de Ziua Naţională, la TVR 2 este Ziua Filmului Românesc – în 1 Decembrie, cinefilii pot urmări aici următoarele producţii :

* Ecaterina Teodoroiu (de la ora 14.10),

* Capcana mercenarilor (de la ora 16.10),

* Ultima noapte de dragoste (de la ora 21.10).

* Expresul de Buftea (de la ora 23.10).

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și:

Antena 1 difuzează în direct Parada de 1 decembrie. Când începe transmisiunea

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare