Homepage  / Vedete româneşti

David Popovici, o nouă medalie de aur. Sportivul a triumfat la Europene în proba de 100 metri liber

David Popovici, o nouă medalie de aur. Sportivul a triumfat la Europene în proba de 100 metri liber
7

de Andra Stana,

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, miercuri, la Campionatele Europene de nataţie de la Belgrad.

David Popovici a urcat pe prima treaptă a podiumului, după ce a încheiat cursa în 46.88. El a fost urmat de Nandor Nemeth, care a încheiat cursa în 47.49. Podiumul clasamentului finalei de la Belgrad a fost completat de favoritul publicului, Andrej Barna, timp 47.66.

Sportivul român a încheiat la doar două sutimi de recordul european, pe care îl deţine din 2022, de la Roma. În acest moment, recordul mondial (46 sec 80/100) este deţinut de chinezul Zhanle Pan, scrie stirileprotv.ro.

Ce va face David Popovici în continuare

După medalia de aur de la 100 de metri liber, David Popovici își va apăra titlul european și în proba de 200 de metri liber. Apoi, va lua startul la 4×100 de metri liber ștafetă.

Campionati Europei di nuoto 25m Otopeni 2023Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

După Campionatele Europene de la Belgrad, pentru David Popovici urmează Jocurile Olimpice.

Cine este David Popovici

David Popovici este un înotător român de performanță, cunoscut pentru realizările sale remarcabile în competițiile internaționale de înot. Născut pe 15 septembrie 2004, Popovici a atras atenția comunității sportive internaționale la o vârstă foarte fragedă.

Câteva dintre realizările sale notabile includ:

  • Medalii de aur și recorduri la Campionatele Europene de Juniori și la Campionatele Mondiale de Juniori.
  • Participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, unde a obținut rezultate remarcabile, plasându-se în finala probei de 200 de metri liber.

David Popovici este considerat unul dintre cei mai promițători tineri înotători din lume și continuă să fie o figură centrală în înotul românesc și internațional.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton